Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Od koronavirusa zaraženo prvo dijete u Hrvatskoj

Riječ je o djetetu iz jednog vrtića u zapadnom dijelu grada

 liječnica s maskom protiv koronavirusa

Dijete iz jednog zagrebačkog vrtića prvi je zaraženi mališan od koronavirusa u Hrvatskoj, izvijestila je u petak poslijepodne Služba za informiranje Grada Zagreba. Donesena je odluka da se objekt zatvara na 14 dana, te da 119 djece mora ići u samoizolaciju, kao i 16 zaposlenika. U tijeku je obavještavanje svih roditelja o ovom slučaju, kao i o mjerama koje su dužni poduzeti.

Iako je koronavirus još uvijek velika nepoznanica za znanstvenike, na temelju dosadašnjih spoznaja i situacije u drugim zemljama, koronavirus kod djece i adolescenata manifestira se u puno blažem obliku nego kod odraslih. Nije zabilježen niti jedan smrtni slučaj zbog koronavirusa kod djece mlađe od devet godina.

Države diljem svijeta pooštravaju mjere protiv koronavirusa, pa tako i Hrvatska, koja je donijela odluku da se na dva tjedna zatvaraju sve obrazovne ustanove. Nastava će se odvijati online, a djeca za koju roditelji neće moći organizirati boravak kod kuće, bit će zbrinuti u školama i vrtićima. No apelira se na sve građane da se odgovorno ponašaju, jer - što je odgovornost svakog pojedinca veća, to su veće šanse da se život prije vrati u normalu.

Tekst: D. P.
Fotografija: Profimedia

Najnovije

Najpopularnije