Odricanjem od kraljevskih dužnosti, princ Harry i Meghan Markle konačno bi mogli dobiti slobodu i život kakav su oduvijek željeli, međutim, tim činom mogli bi ugroziti sigurnost njihova sina Archieja. Naime, tijekom intervjua za ITV Good Morning Britany, bivši kraljevski službenik za zaštitu Ken Wharfe upozorio je vojvodu i vojvotkinju od Sussexa da je njihov sin najveća prijetnja kada je u pitanju sigurnost ove tročlane obitelji, posebice kad, kao što je to bio slučaj u siječnju i biti će ovih dana, ostaje bez njih u Kandi. Naime, Harry se prošli tjedan vratio iz Kanade u Veliku Britaniju, gdje obavlja posljednje kraljevske dužnosti prije 31. ožujka, kada službeno prestaju njihove obveze prema kraljevskoj obitelji, a Meghan će mu se pridružiti 5. ožujka. Njihovo devetomjesečni sin Archie nije viđeno u javnosti od jeseni, a navodno ni ovaj puta neće putovati preko Atlantika.

Piers Morgan, domaćin showa Good Morning Britany, pitao je Wharfea je li Meghan i Harryju zaista potrebno 20 milijuna funti za njihove sigurnosne troškove. Bivši službenik kraljevske zaštite rekao je kako vjeruje da će par i nakon 31. ožujka, kad prestaju njihove kraljevske dužnosti, imati svu zaštitu kraljevskih časnika, koji će se izmjenjivati svaka dva tjedna. Paru treba sigurnost na visokoj razini, baš kao što je bio slučaj s princezom Dianom. Međutim, bivši kraljevski tjelohranitelj naglasio je kako Meghan i Harry, unatoč kraljevskoj časničkoj zaštiti, "trebaju zadržati i policijsku zaštitu".

The Sunday Times izvijestio je da je kraljica Elizabeta bila "jako tužna" što se Archie neće pridružiti roditeljima u Velikoj Britaniji. Naime, od njegova rođenja 6. svibnja 2019. kraljica je svojeg praunuka vidjela svega nekoliko puta, a u budućnosti će, čini se, još i manje.

Tekst: D. P.
Fotografije: Profimedia