Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mala Kme osvaja svijet: Da mi se probuditi u reklami

Želite vidjeti kako izgleda majčinstvo bez filtera? Onda čitajte ovu knjigu i za početak priču koju vam dajemo kao primjer i nasmijte se do suza ili zaplačite do osmijeha, kako vam više odgovara. Martina zna kako zadržati pažnju ...

Da mi se jedno jutro probuditi u reklami.Gle ih samo! Mama i tata, dvoje klinaca, leže tamo u tom snježnobijelom krevetu i svojim savršeno čistim pidžamama, svi sretni, naspavani, nasmiješeni, eno ga, i pas doletio, i on se smije.Pa j*bem im selo, prvo, koliki im je to krevet? 700×200?Drugo, djeca u krevetu i snježnobijele plahte?Treće, naspavani? Zaista?Možda je stvar u meni.Kod nas subota ujutro izgleda ovako.Negdje oko 5 Cicachu odluči da bi napokon mogao malo odmoriti od cicanja pa mi okrene rit i hvalatiBoženanebesima ubije oko. Ja se smjestim na 2,5 cm kreveta koje mi je prepustio i zaspim sa smiješkom. I flekom na pidžami, cica procurila.Oko 5:45 Mala Kme odluči da joj se više ne spava. Pokušava nam se uvaliti u krevet, budi i mačku koja sad traži van, i pasicu koja sad traži na krevet, ja šaptom urlam da je još noć, i da me ne zanima, i da izvoli spavati jer će probuditi Cicachua.Vraća se u krevet, sad joj se piški, i dosadno joj je, i ustala bi, i mama, meni se ne spava no. 83647811.Uspješno budi Cicachua koji je odjednom šmrkav, ma super, vraćam ga na cicu, Bože daj mi snage, neka zaspe opet, molim te, samo sat vremena sna u komadu, ne mogu.Mama, kad će svanuti? NIKAD ako ima Boga. Izgleda da nema.MM se pravi da ni njega nema, ali znam da u sebi psuje sve po spisku.Sat vremena kasnije, svanulo je, Mau grebe po vratima, pasica gura dupe u moje noge, gospodična je smrtno uvrijeđena što ne smije ustati, on ima krcatu pelenu i žvače mi cicu, otpast će jednog dana majkemi, raščupana sam, nervozna k'o pas, mrzim svijet i svoj odraz u ogledalu, a i on mrzi mene.Oni bi palačinke.Volim ih više od života, očito, jer pečem fckn palačinke.Da mi se samo jednom probuditi u reklami...

Dragi roditelji, a posebno drage mame, nespavalice, žene na rubu živaca od životnog ritma, mame "medicinske sestre", tješiteljice, "inženjerke", "nutricionistice", "odgojiteljice", "pravnice"... ovo je nešto baš za vas. Autorica knjige je baš kao vi, samo to što osjeća još zna savršeno pretočiti u tekst. Svaku emociju, dvojbu, ironiju, težinu i ljepotu obiteljskog života. Kad vam tonu polako lađe ili obuzima euforično veselje zbog nekog uspjeha vašeg djeteta, kad trebate usred noći nekoga tko je sve ovo već prošao i još prolazi, zavirite u ovu knjigu. To je to, majčinstvo bez filtera! I svi ga trebamo.

"Mala Kme osvaja svijet" prva je knjiga Martine Frka Miletić je u kojoj će se mnogi od nas prepoznati i spoznati. Nije Mala Kme samo zbirka humorističnih priča. Ona je puno puno više. Ona je zbirka memoara, sjećanja na ono što je bilo i nade u ono što će biti.

Mala Kme je Martinina kći, djevojčica zbog koje je većina ovih priča i nastala, ali oko nje se događaju stvari koje se tiču svih nas, neovisno o majčinstvu. Martina je u ovih sto tridesetak stranica utkala predivne misli, u kratkim poglavljima iznijela mudrosti koje bi vas zaista mogle dotaknuti. Obiteljski odnosi, od onih s kućnim ljubimcima pa i sa svekrvom. Poglavlja u kojima se s toliko ljubavi obraća svome mužu, svjesna koliku joj potporu pruža.

Opisala je život onakvim kakav i jest. Često usran, ali vrijedan, prepun pogrešaka, ali iz njih se uči. Sretnih i nesretnih događaja, ljudi kojih više nema, ali koji zauvijek žive u našim srcima. Nije sve bajno i idealno, ali živi se, udruženim snagama, uz puno ljubavi. Ljubav, da. Glavna sastavnica ovih priča. Skrivena u svakoj psovki, u svakom kukanju i realnoj situaciji. Jer jesu, sve su situacije u knjizi baš onakve kakvima ih je Martina opisala, često kao izvanzemaljske, ali naše, osobne i najljepše, nama.

Ovo je prvenstveno knjiga o majčinstvu i većina se priča i bavi onime s čime se majke suočavaju svakodnevno. Puno pitanja, još više savjeta, radi ovo, ne radi ono, zašto nisi ovako, zašto baš sad tako. Ali Martina nijednom ne pametuje, samo promatra, iznosi ono što je nju najviše mučilo, a možda i još uvijek brine.

Martina Frka Milotić je mama, novinarka i blogerica rođena u Rijeci 1984. godine. Tijekom studija prava okrenula se medijima i trajno zaglavila u novinarstvu od Novog lista, preko Kanala Ri, Soundset Trsata, Index.hr-a, do lifestyle portala Extravagant.com.hr, obila je solidan broj medijskih pragova i sa svakog ponijela dragocjena iskustva. Kao mama sedmogodišnje djevojčice i dvogodišnjeg dječaka, čitav svoj mameći staž vodi blog Mala kme osvaja svijet, s crticama iz obiteljskog života te društveno angažiranim temama, koji je pretočen u istoimenu knjigu.

Izdavač: Naklada Fragment

Cijena: 95 kn

Tekst i foto: press, FB

Najnovije

Najpopularnije