Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Slikovnica o autoru Malog princa i nadahnuću koje ga je stvorilo

Upoznajte Malog princa kroz priču o njegovu tvorcu i usput uživajte u predivnim ilustracijama talijanske autorice Bimbe Landmann. Za sve generacije, svježe tiskano u izdanju naklade Planet Zoe

Umjetnička slikovnica ugledne talijanske ilustratorice Bimbe Landmann inspirirana životom književnika Antoinea de Saint-Exupéryja i njegovim najpoznatijim djelom Mali princ oduševila nas je na prvi pogled. Čarolija Malog princa se nastavlja i preko priče o njegovu rođenju.

Istražujući poetski i likovno biografiju francuskog pisca, autorica u određenim događajima iz njegova djetinjstva i kasnijeg života pronalazi trenutke iz kojih je izraslo nadahnuće za Maloga princa i ključni motivi te jedinstvene priče (ruža, lisica, pustinja, baobabi, asteroid, "Samo se srcem vidi, bitno je očima nevidljivo"...).

Autorica se likovno i poetski referira na ključne motive kako iz priče, tako i iz piščeve biografije te se na neki način u slikovnici događa pretapanje dvaju svjetova, zbilje i imaginacije. Knjiga sadrži 36 potpuno ilustriranih stranica s tekstom i neće biti zanimljiva samo djeci starije predškolske i školske dobi, već svim generacijama koje osjećaju Malog princa svojom dušom, iako ga uvijek ne razumiju. Njegovo shvaćanje mijenja se s odrastanjem, promatranjem svijeta, bivanjem u tišini. Često i zatvorenih očiju. Ako ste se ikad pitali kako je nastao Mali princ, odgovore ćete naći u ovoj priči. I puno toga će vam biti jasnije. Slijedite svoje srce, inspiraciju, ne okrećite leđa glasovima koji vam šapuću, jer mnogi Mali prinčevi nikad nisu bili napisani zato što ih netko nije ozbiljno shvatio i pustio u život. Antoine de Saint-Exupéry svojeg je poslušao (i glas mudrog urednika!). I kroz lik i poruke Malog princa živjet će vječno.

Izdavač:Planet Zoe, 2019.

Cijena: 109 kn (tijekom trajanja Interlibera 87, 20 kn)

Tvrdi uvez, 36 ilustriranih stranica

Tekst: I.T., Planet Zoe

Foto: Planet Zoe

Najnovije

Najpopularnije