Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Produžen rok za prijavu na javni natječaj za stručnu i financijsku potporu ženama u poduzetništvu „Odvažna“

Rok za prijave na javni natječaj „Odvažna“ za financijsku i stručnu podršku ženama u poduzetništvu, pomiče se do 10. veljače do 23.59 sati, a zbog povećanog broja molbi za produženjem.

Ovaj su natječaj pokrenule tvrtke IKEA i Mastercard u suradnji sa SOLIDARNOM – Zakladom za ljudska prava i solidarnost te Hrvatskim poslovnim savjetom za održivi razvoj (HRSPOR) u sklopu Programa podrške ekonomskom osnaživanju žena – ODVAŽNA.

U sklopu ovog pilot-projekta, poduzetnicama koje posluju već punih godinu dana, a u start-up fazi su razvile liniju proizvoda ili usluga, omogućit će se financijska podrška, pristup stručnim informacijama te prilike za poslovno umrežavanje kako bi dodatno uspješno zakoračile u fazu rasta i razvoja poslovanja.

Početni fond za financijske potpore za Program ODVAŽNA iznosi 250.000 kn, iz čega će se financirati provedba 3-5 razvojnih akcijskih planova ženskih poduzetničkih pothvata, u pojedinačnom iznosu do 75.000 kuna.

Na natječaj se sa svojim prijedlozima razvoja poslovanja mogu prijaviti obrti, OPG-ovi, mikro i mala poduzeća (j.d.o.o. ili d.o.o.), zadruge te poduzetnički projekti u sklopu neprofitnih organizacija (udruga, privatnih neprofitnih ustanova i zaklada) koji su u pretežnom ženskom vlasništvu i/ili zapošljavaju najmanje 50% žena, a koji na tržištu djeluju najmanje godinu dana.

Uz namjensku financijsku potporu, podržane poduzetnice dobit će obuhvatnu i kontinuiranu mentorsku podršku. Tijekom veljače održat će se edukativno-savjetodavna radionica sa svim finalistkinjama, a konačni rezultati natječaja za potpore Programa ODVAŽNA bit će objavljeni početkom ožujka.

Detaljne upute za prijavu na natječaj, kojim IKEA i Mastercard žele pridonijeti ostvarenju pune rodne ravnopravnosti, i prijavni obrasci nalaze se na mrežnoj stranici Zaklade Solidarna www.solidarna.hr/odvazna.

Kontakt: [email protected]

Tekst i foto: press

Najnovije

Najpopularnije