Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Svečana 50. izvedba predstave za najmlađe 'Iš`o Viljo u dućan'

Lutkarska predstava Iš'o Viljo u dućan igrat će 18. prosinca u 18 sati svoju 50. izvedbu u kazalištu Mala scena (Zagreb, Medveščak 2). Predstava je gostovala na raznim festivalima u Hrvatskoj (PIF, Revija lutkarskih kazališta u ...

Viljo, mali junak ove predstave, dražestan je psić s kojim se svako dijete lako može identificirati. Priča tematizira za nas više nego običnu svakodnevnicu koja je međutim, samim tim što se sve događa po prvi put, malim ljudima ravna fantastici: kako potpuno sam obaviti neki zadatak, kako sretno stići na drugu stranu ulice, kako savladati malu putanju oko kuće i pritom se ne izgubiti, a možda usput nekome i pomoći.

Cilj predstave je postići maksimalnu komunikaciju s djecom, poticati slobodan dijalog, zajedničko izražavanje zvukovima i ritmiziranim brojalicama. Predstava je poticajna i nježna - primjerena ovoj osjetljivoj dobi, njeguje samopouzdanje, tople emocionalne odnose, tišinu i pažnju prema prividno beznačajnim pojedinostima.

ZA UZRAST: od 2 do 6 godina

TRAJANJE: 30 min

Igra: Morana Dolenc

Likovno oblikovanje: Kruna Tarle

Izrada scenografije: Kruna Tarle, Morana Dolenc, Miljenko Sekulić, Drago Dolenc, Marinko Radočaj, Marina Ćurković

Design: Ana Prlić, Domagoj Dragaš

Svjetlo: Branko Pek, Marko Crnčević

Lutkarska organizacija koju fakat trebamo - LOFT nastala je 2012. godine  iz potrebe i želje za ciljanim radom na promociji lutkarske umjetnosti, a njezina osnivačica je Morana Dolenc. Ideja o osnivanju LOFT-a je proizašla iz  kroničnog nedostatka lutkarstva na hrvatskoj kazališnoj sceni, čiji je razlog opća nezainteresiranost, omalovažavanje i nepoznavanja lutkarstva kao medija. Smatramo da edukacijom, osvješćivanjem i prisutnošću na kazališnoj sceni, možemo zadržati djecu u lutkarskom kazalištu, ali i privući odraslu publiku da otkrije sve čari ove umjetnosti.

LOFT svojim projektima želi pokazati kako je lutkarska umjetnost pravo mjesto za spoj i susret raznih  drugih umjetnosti poput likovne, glazbene, plesne itd.

KRUNA TARLE-art je umjetnička organizacija koju je oformila Kruna Tarle, kazališna i likovna umjetnica multimedije. U okviru UO umjetnica nastavlja svoj dugogodišnji rad koji je provodila u okviru Zagrebačkog kazališta mladih utemeljivši Lutkarski studio ZKL-a, eksperimentalni  ansambl Fasade, te projekt  Panaceja,usmjeren na art-terapiju. U okviru Zagrebačkog kazališta lutaka oformila Atelier ZKM-a. Autorica je brojnih predstava za djecu i odrasle, afirmiranih na svjetskim festivalima, raznovrsnih radionica, multimedijskih projekata, izložbi. Prevela tri teatrološke knjige, vodi/la kolegije iz lutkarstva na ADU, TTF-u i ERF-u u Zagrebu. Surađivala s brojnim međunarodnim umjetnicima.

Tekst i foto: press

Najnovije

Najpopularnije