Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nagrađivani film za mlade i odrasle 'Brailleovo srce' 

Nagrađivani francuski film Brailleovo srce u režiji Michela Boujenaha donosi priču o prvoj ljubavi i čarobnoj moći glazbe, a s početkom proljeća, 24. ožujka, stiže na program kina Europa.

Film je na nedavno održanom KinoKino Festivalu osvojio Nagradu dječjeg žirija za najbolji film, a šarmantnom i dirljivom pričom oduševio je publiku na festivalima diljem svijeta.

Marie je uzorna učenica i talentirana čelistica koja boluje od rijetkog očnog poremećaja zbog kojeg ubrzano gubi vid. Usred školske godine njezini roditelji najave kako je planiraju ispisati iz škole i smjestiti u Institut za slijepe. No Marie se namjerava natjecati za upis u prestižnu glazbenu školu te odluči skrivati bolest u čemu će joj pomoći razredni blesan Victor, do ušiju zaljubljen u nju.

Film je međuostalim osvojio Nagradu dječjeg žirija i Nagradu publike na jednom od najstarijih filmskih festivala za djecu, Zlín Film Festivalu, dok je na Schlingel Film Festivalu osvojio nagradu profesionalnog žirija koji je u obrazloženju nagrade napisao kako Brailleovo srce ‘pokazuje kako i gdje djeca dobivaju snagu, energiju i maštu i zašto nikada ne odustaju od ostvarivanja svojih snova, te da je film posveta prvoj ljubavi i čaroliji glazbe.’

Film je namijenjen svim uzrastima, a prikazuje se na orginalnom jeziku uz hrvatske podnaslove.

Tekst i foto: press

Najnovije

Najpopularnije