POTPUNO POSVEĆENI HEDONIZMU: U hotelu Manora osjećat ćete se kao kod kuće

Obiteljski hotel Manora u pitoresknom podnožju Osorćice na otoku Lošinju prava je oaza uživanja

Iva Lulić Obiteljski hotel Manora je savršeno mjesto za odmor na Lošinju

Lošinjski arhipelag prepun je mirnih živopisnih mjesta jedinstvene ljekovite klime u čijim blagodatima možete uživati tijekom cijele godine, a jedno takvo mirno mjesto, savršeno za odmor i gastronomski užitak su Nerezine. Tamo ćete, u podnožju planine Osoršćice, samo 400 metara od mora, pronaći mali obiteljski hotel Manora gdje ćete se, tvrde njegovi vlasnici Franka i Ronald Spišić, osjećati opušteno kao kod kuće.

Iva Lulić  Franka i Ronald Spišić, vlasnici hotela Manora

Kako je riječ o manjem hotelu s 40-ak soba, domaćini su u potpunosti u mogućnosti posvetiti se svim gostima i pridati veliku važnost njihovoj udobnosti. Gastronomska ponuda iznimno im je važna i jedan je od bitnijih razloga zašto im se gosti vraćaju iz godine u godinu, a za osmišljavanja kreativnih jela zadužena je vlasnica Franka. Naime, u hotelu nude polupansion s kvalitetom à la carte restorana.

Iva Lulić 

‘Na 6000 m 2 u blizini Zadra, posjedujemo vlastiti bio uzgoj povrća u čijim proizvodima možete uživati cijelo ljeto. Svakoga dana nove gastro poslastice iz dnevnih menija zadovoljiti će i najizbirljivija nepca. Svježa riba ili posebno ukusna otočka janjetina uz vrhunska hrvatska vina pozivat će vas uvijek iznova na naš otok’, objašnjava Franka.

Osim većeg vrta u okolici Zadra, manji vrt zasadili su i iza samog hotela Manora, pa svježe voće i povrće često od zemlje do stola dijeli samo nekoliko koraka. Kako je njen otac ribar, u ponudi uvijek imaju svježu ribu, a gosti se vole s njim i zaputiti na more te sudjelovati u ribolovu. Svaki dan nude vegetarijanski, riblji i mesni meni pa gosti mogu ujutro izabrati što će jesti tijekom dana, a mogu i kombinirati ta tri menija.

Iva Lulić  Vlasnica Franka Spišić osmislila je jedinstveni meni zbog kojega se gosti rado vraćaju u ovaj obiteljski hotel

Dvije godine zaredom, u hotelu Manora na Lošinju, održao se i Sensa yoga retreat – povlačenje koje podrazumijeva kratko napuštanje stresne svakodnevice, vježbanje i naravno, uživanje u zdravoj, sezonskoj hrani. Za tu priliku, Franka Spišić osmislila je poseban vegetarijanski meni, i otkrila nam recept za zelene palačinke s tunjevinom.

U vrelim, ljetnim danima poslužite se njenim savjetima za zdrav i brz ručak, a ako još uvijek razmišljate gdje biste mogli provesti odmor, hotel Manora nudi sve što vam treba.

Iva Lulić  Palačinke punjene tunjevinom

Palačinke punjene tunjevinom (za 2 osobe)

SMJESA ZA PALAČINKE:

  • 1 jaje
  • 100 ml zobenog mlijeka
  • 125 g pirovog brašna
  • malo soli
  • 300 g svježeg, zatim blanširanog usitnjenog špinata
  • Po potrebni dodati još vode ili brašna

ZA NADJEV:

Pomiješati 3-4 žlice tunjevine s malo sjeckanog mladog luka, cherry rajčica, 2-3 žlice blanširanog povrća po želji (npr. tikvice, paprika, mrkva...). Začiniti po želji, napuniti palačinke i zarolati