Uz različite verzije poznatih tapioka kuglica, gosti su uživali u novim, kreativnim receptima poput krekera s lososom, slasnim mini burgerima u svim varijantama, raznim šarenim kanapeima, brusketima s najfinijim povrtnim homemade umacima i slasticama by Kata..
„Prije godinu dana smo krenuli s organizacijom cateringa za naše klijente, a njihove reakcije su nas potaknule da se više posvetime tome. Ipak, htjeli smo organizirati i jedan party po našem guštu, s posebnim slatkim i slanim zalogajima kako bi se zahvalili svim našim partnerima, klijentima i prijateljima te pokazali raznovrsnost i potencijal bezglutenskih proizvoda“, rekla je Iva Zovko, CEO Kata Gluten Free.
Kata Gluten Free krenula je kao mala proizvodnja usmjerena na veleprodaju, a fokus je tada bio na kolačima i kruhu. S vremenom su postali svjesni da je ponuda bezglutenskih proizvoda na tržištu dosta ograničena i odlučili otvoriti brunch barove za sve koji žele na brzinu pojesti nešto zdravo i ukusno. Danas se nalaze na dvije lokacije – u Martićevoj 15 i Petrinjskoj 29, a radi se o mjestima koja, osim gluten free proizvoda, u ponudi imaju vege i keto opcije te proizvode bez šećera i laktoze.
„Zbog sve češćih intolerancija u prehrani smo u dogovoru s našom nutricionisticom osmislili asortiman koji se prilagođava svim potrebama naših kupaca. Iz tog nam je razloga također bilo jako bitno educirati naše osoblje, koje je svakodnevno u kontaktu s našim kupcima i osluškuje njihove potrebe“, dodala je Iva.
Kata Gluten Free svakodnevno razvija nove proizvode, a iako je proizvodnja bezglutenskih zalogaja tehnološki zahtjevan proces, trude se kupcima pružiti što bogatiji asortiman koji pokazuje da i prehrana bez glutena može biti zabavna, raznovrsna i ukusna. Trenutno se njihovi proizvodi, osim u brunch barovima, mogu kupiti i u veleprodaji te manjim trgovinama zdrave hrane, a u idućim mjesecima planiraju asortiman obogatiti novim proizvodima poput bezglutenske pizze, za koju vjeruju da će razveseliti njihove kupce.