DRUGA GODINA USPJEŠNOG PROJEKTA LIDLA I HGSS-a: Više od 170 djece na Sljemenu završilo HGSS-ovu obuku za Male heroje

Na osunčanim livadama na vrhu zagrebačkog Sljemena započeo je novi ciklus edukativno-interaktivnih radionica u sklopu projekta Mali heroji kojeg Lidl Hrvatska i Hrvatska gorska služba spašavanja provode drugu godinu zaredom

Tomislav Huha Marina Dijakovic, predstavnici HGSSa i polaznici radionice Mali heroji.jpg

Na prvoj ovogodišnjoj školi u prirodi u neposrednoj blizini planinarskog odredišta „Mala Hunjka“, ujedno i najposjećenijoj dosad, sudjelovalo je više od 170 mališana koji su kroz 5 radionica prošli HGSS-ovu obuku i stekli diplome „Malih heroja“, djece koja čuvaju prirodu.

Tomislav Huha 

Prekrasan proljetni dan na obroncima Sljemena bio je savršen za pravu planinarsku avanturu u vidu HGSS-ove škole u prirodi za djevojčice i dječake od 6 do 12 godina. Kroz 5 edukativno-interaktivnih radionica pod vodstvom vrijednih i iskusnih pripadnika HGSS-a, mališani su upoznali osnove rada HGSS-a i gorskog spašavanja i naučili kako se provode potrage uz pomoć potražnog psa. Također, savladali su malu školu prve pomoći, iskusili važnost timskog rada u radionici sastavljanja nosila te uživali u spustu na svima omiljenoj radionici tirolske prečnice (žičare).

Tomislav Huha 

„Na Sljemenu smo uz više od rekordnih 170 polaznika započeli novi ciklus radionica Malih heroja, projekta kojeg smo prošle godine pokrenuli u suradnji s našim partnerima iz HGSS-a. Izuzetno smo ponosni i s veseljem nastavljamo ovu priču – cilj nam je da djeca iz svih krajeva Hrvatske sudjeluju u ovoj edukativnoj i zabavnoj aktivnosti na otvorenom pa se kroz svibanj družimo na još 3 lokacije. Sljedeći smo vikend u parku Zvončac u Splitu, a nakon toga nas čekaju uzbudljive planinarske avanture na Japetiću u parku prirode Žumberak i Platku pored Rijeke“ – izjavila je Marina Dijaković, voditeljica Sektora korporativnih komunikacija Lidla Hrvatska.

Tomislav Huha 

Peta je ovo godina suradnje Lidla Hrvatska i Hrvatske gorske službe spašavanja, a projekt „Mali heroji“ koji se provodi drugu godinu zaredom stekao je veliku popularnost te se pokazao kao pravi doživljaj za one najmlađe i njihove roditelje. Na trima prošlogodišnjim HGSS-ovim školama u prirodi (Park prirode Papuk, Sljeme i Starigrad-Paklenica), sudjelovalo je više od 400 djece. Novi ciklus radionica započet na Sljemenu zabilježio je rekordnu posjećenost od više od 170 mališana, a nove avanture Malih heroja nastavljaju se iz vikenda u vikend: 14. 5. Split, 20. 5. Žumberak i 27.5. Platak.

Tomislav Huha 

Priroda je u dobrim rukama, kad su nove generacije spremne pomoći. Njima u nasljeđe ostaju hrvatske prirodne ljepote i oni to dobro znaju. Oni su – mali heroji!