Ne propustite prvi ovogodišnji broj National Geographica Hrvatska!

Novi broj ponajboljeg popularnoznanstvenog časopisa na svijetu je na kioscima od 10.siječnja, a u njemu donosimo 2021.godinu u slikama i kalendar za 2022.godinu.

Promo

Kakva je bila protekla godina? Slika govori tisuću riječi, pa mi zato na to pitanje odgovaramo mnoštvom slika koje zorno pokazuju ono što je obilježilo 2021. godinu – pandemija koronavirusa, klimatske promjene, sukobi diljem svijeta, nužnost očuvanja prirode! Ne propustite fantastične snimke ponajboljih svjetskih fotografa!

Promo 

 Pretplatite se na National Geographic Hrvatska i uz jedan broj gratis ovog ćemo vam mjeseca darovati kompletno godište 2021., dakle uz jednu pretplatu de facto dobivate dvije!

Promo 


Uživajte u novom broju National Gographica Hrvatska, a u nastavku vam donosimo i riječ glavnog urednika Hrvoja Prćića o broju za siječanj.

Zemlja završava još jedan krug oko Sunca i krećemo u novu godinu trećeg milenija nove ere u razdoblju antropocena, razdoblju vladavine homo sapiensa, pametnog čovjeka, koji svojim djelovanjem itekako utječe na stanje planeta – utječe na globalno zatopljenje, izumiranje vrsta, zagađenje zraka, tla i oceana, deforestaciju i dezertifikaciju, a razvija međusobno nerazumijevanje, netoleranciju, nesuradnju... Djeluje li to baš jako pametno? Pišem novogodišnju najavu u National Geographicu Hrvatska već 19. put i uvijek je osvrt bio, ne crn, ali siv svakako. Eto, i prošlu su godinu kod nas u Hrvatskoj obilježili pandemija, postzemljotresna neobnova, nezapamćene vrućine, požari i poplave, iseljavanje mladih, stupidni prijepori dužnosnika, pravosudne afere, rastakanje kulture, rast inflacije... Ali s druge strane imamo 51 nominaciju za Žuti okvir za fenomenalne dosege u održivom razvoju, mnogo medalja naših učenika na međunarodnim natjecanjima, imamo i mnogo sportskih uspjeha, brojne humanitarne i nesebične akcije za pomoć bližnjima, bilježimo radove naših znanstvenika i inženjera, imamo proglašenje 12. parka prirode u Hrvatskoj – Dinaru... S tim pred očima gledam na godinu pred nama i pjevušim Britvićevu i Arsenovu Kad se male ruke slože – jer moglo bi nam biti tako lijepo na našem plavozelenom planetu, samo da to svi shvatimo i odlučno poradimo na tome.

Neka nam nova 2022. godina bude sretna, zdrava, bogata i održiva!