Novi Story potražite na kioscima od četvrtka, 2. svibnja

'Sanjaj me’, ‘Košulja plava’, ‘Šuti moj dječače plavi’, ‘Ja sam za ples’, ‘Tonka’, ‘Za dobra stara vremena’, ‘Kako je dobro vidjeti te opet’ - samo su neki od bezvremenskih hitova iz pera genijalnog skladatelja, aranžera, pjevača Rajka Dujmića, hrvatskog Mozarta kako ga zovu. Ovaj će se niz, vjerujemo, nastaviti nakon predstavljanja albuma ‘Tko to zove ime moje’ na kojem će se nalaziti dosad neobjavljene Rajkove pjesme. On je svojim talentom obilježio i karijeru Jasne Zlokić, Srebrnih krila, Nede Ukraden, Jasmina Stavrosa... Za objavu albuma ‘Tko to zove ime moje’ pobrinula se Rajkova supruga Snježana Dujmić, koja je sa Storyjem podijelila sve o novim pjesmama koje je stvarao s glazbenim maherom Nenom Ninčevićem. Ovaj sjajan povod, koji je podsjetnik na talent velikog Dujmića čiji je rad ostavio neizbrisiv trag u domaćoj pop-glazbi, samo je dio razgovora o njemu koji je bio i ostao ljubav Snježanina života. Ona ga je poznavala u dušu. Prisjetila se i njihovih prelijepih trenutaka, objasnila koja ih je nit neraskidivo povezala, ispričala kako se nosi s tugom zbog njegova iznenadnog i preranog odlaska u kolovozu 2020. te što joj daje nadu.

Story_17_02052024_m.jpg
Story 

'Dan po dan... I danas mi je teško živjeti bez Rajka, ali moram dalje. Moram se naučiti živjeti bez njega. Ali trudim se. Nas dvoje bili smo kompatibilne duše', rekla je ekskluzivno za novi broj magazina Story.

S nama je podijelila i kako se nosi s očevom bolešću, koji se u trenucima kad smo vodili razgovor borio za život. Sinoć nam je, nakon zaključenja ovog broja magazina, stigla najgora vijest da je njen otac preminuo. Redakcija magazina Story Snježani izražava najdublju sućut.

Miroslav Skoro_RG (18).JPG
Robert Gašpert Zagreb, 26. travnja 2024., Westin - Miroslav Skoro i supruga Kim Ann Photo: Robert Gaspert

Definitivno zbogom politici i veliki glazbeni projekti sada su aktualni u životu Miroslava Škore. Tu je i ugostiteljstvo u kojemu namjerava objediniti želje i sklonosti svih članova obitelji. Obitelj je svetinja ovom 61-godišnjem glazbeniku. Sa suprugom Kim ove će godine proslaviti 35 braka, a u zagrebačkom domu s njima i dalje žive kćer Ivana i sin Matija. Škoro i dalje živi kao da vozi malo iznad ograničenja pa mu užurbanost i strka ostaju normalan tempo. Glazbenik je, ekonomist, inženjer građevine, bivši političar, bavi se vinima... vrlo je svestran. Što je poželio, dosad je i ostvario. Ostala je, ali ističe samo zasad, jedna skrivena želja, neostvareni san - želi biti djed.

Claudi_Beni_Grupa_Teens-6_200424.jpg
Story Press 

'Više nisam tvoja, nisam ona koja trpi da bi bila voljena', pjevala je Claudia Beni pred milijunskim auditorijem 2003. na najvećem glazbenom natjecanju Euroviziji. Imala je svega 16 godina kada je pobijedila na Dori i već je tada bila slavna pjevačica zahvaljujući grupi Teens. Dva desetljeća nisu zajedno bili na pozornici, ali ovog ljeta ponovno će nastupiti originalna postava benda, i to u Kastavu 26. srpnja, a jedinstvenim koncertom proslavit će 25 godina od objavljivanja prvog albuma. S Claudiom smo uz puno smijeha razgovarali kako su se odlučili ponovno okupiti, otkrila nam je u kakvom joj je sjećanju ostao Eurosong, ali i kako joj je u jednom trenutku jednostavno dosadio estradni život. Vesela 37-godišnjakinja danas je majka blizanki Chiare i Noemi s kojima često pjeva i pleše, a iako glazba nikada nije izišla iz njezina života, ipak se malo više posvetila jednoj drugoj ljubavi - kavi.

Story_17-24_1080x608.jpg
Story 

Ove i brojne druge zanimljive teme potražite u novom broju magazina Story koji je na kioscima od 2. svibnja.

#story #storyhr