Za umornu osobu poput mene, sama pomisao na opuštanje u wellnessu zvuči savršeno i instant briše gorak okus beskrajnih obveza. I dok bi kakav ženski odmor (ili čak solo weekend!) sjeo savršeno, ideja da s djecom otputujem u Falkensteiner Family Resort Lido u Južnom Tirolu i da se zajedno okušamo u spa doživljajima, zazvučala mi je, priznajem, još genijalnije.

Jer, prvo, zanimalo me je kako će se troje djece, među kojima i jedan tinejdžer, snaći u novom okruženju wellness svijeta, ali i drži li vodu teorija da kvalitetno zajedničko vrijeme, bez uobičajenih distrakcija, unapređuju odnos i komunikaciju. Burn out obitelji trebaju odmor, a najbolji odmora za dušu i tijelo je na putovanju.

Najduži zatvoreni vodeni tobogan u Južnom Tirolu, čak 17 metara visok i 120 metara dugačak; tri unutarnja i vanjska bazena; moderan Acquapura SPA i vodeni svijet na čak 2800 m² i novi spa koncept za cijelu obitelj, uključujući i obiteljsku saunu na krovu
hotela…, samo su dio doživljaja u Falkensteiner Family Resortu Lido.

1 (6).jpg
Promo 

U ovom predivnom obiteljskom resortu, impresivne arhitekture, doista ima puno sadržaja za svakog člana obitelji. Prostor za odrasle, potpuno odvojen od ostalih sadržaja, s izvrsnom ponudom sauna i turskom kupelji, impresionirao me do te mjere da sam na trenutak zaboravila na svoju misiju opuštanja s djecom, no kako je ovo, ipak, bilo obiteljsko putovanje, nisam željela odustati od testiranja onoga po što sam i došla – čarobnog SPA svijeta. Od pjenušavih kupki u društvu poznatih likova iz crtića, preko zajedničke polusatne masaže, do privatnog obiteljskog opuštanja – ovo su naši favoriti…

Pepeljugina kupka

Kao obiteljskom hotelu, potrebe malih gostiju itekako su važne u Falkensteiner Family Resortu Lido. I djeca su, ma što god netko mislio, žrtve brojnih društvenih i školskih pritisaka, stoga ne čudi da mnogi moderni spa centri, baš poput ovoga, nude zanimljive
SPA koncepte baš za njih.

Specijalna njega lica za tinejdžera i Pepeljugina kupka za malu princezu – to je bio naš izbor. Pepeljuga se kupa u velikoj kadi punoj pjene i božanstvenih mirisa, s krunom na glavi i voćnim koktelom u ruci. Ako djeca više vole akcijske junake, tu je i Falkyjeva gusarska kupka ili T-Rex kupka. Prava bajka u Lidu i odlično utrošenih 30 minuta.

1 (7).jpg
Promo 

Neke su masaže bolje od drugih!

Na početku mi je, moram priznati, bilo teško zamisliti da ću se moći opustiti i uživati u masaži dok sam u istoj prostoriji s djecom. Teško mi je bilo zamisliti i njih da mirno leže i ne proizvode uobičajene zvukove visokih decibela. Sada odgovorno tvrdim da je tih pola sata zajedničke masaže roditelja i djece jedno od najboljih iskustava koje smo proživjeli.

Nježne ruke i toplo ulje na koži djelovali su terapeutski, umirujuće, otpustili su svu napetost, a na moje iznenađenje i djeca su bila oduševljena tim novim iskustvom.

Poželite li odraditi i neku masažu solo, dok se djeca, primjerice, zabavljaju u jedinstvenom Rooftop Sky Advanture Parku s nogometnim igralištem, skijaškom i BobbyCar stazom…, preporučujem masažu s potpisom Lido stručnjaka. Zajedno s educiranim i multispecijaliziranim spa timom birate što želite tretirati, nakon čega slijede vježbe meditacije i plitko disanja, koje su super jer ćete naučiti kako se lakše opustiti. Tek nakon toga spremni ste za masažu koja će stimulirati i kožu i mišiće.

Na kraju će vam poslužiti vrući čak u sobi za opuštanje – to su trenuci čistog blaženstva.

1 (4).jpg
Promo 

Family private spa

Nakon dobro odrađene zajedničke masaže, odvažili smo se testirati i Family Private SPA, pravi mali wellness hram za cijelu obitelj. Maska za lice od hranjive gline, njega kože aloa verom i čistim crnim sezamovim uljem, uživanje u velikoj hiromasažnoj kadi, potom zajedničko sanjarenje za velikom krevetu za opuštanje i 90 minuta je prošlo u trenu. Više o ostalim tretmanima Falkensteiner Family Resorta Lido potražite OVDJE.

Promo Falkensteiner Family Resort Lido