Adventski festival FOOLING AROUND: Sparkling Edition u svom najsjajnijem izdanju za Badnjak i Silvestrovo, mjesto je kreiranja najljepših uspomena
Badnji dan jest, baš kao i Silvestrovo često jedan od najužurbanijih dana u godini. Trči se po dućanima, kupuju se darovi i novi ukrasi za bor te nabavljaju zadnje namirnice za bogati blagdanski stol, No, vidljivo je zadnjih godina, sve je više onih koji odluče zastati kako bi uživali u trenutku te sebi i dragim ljudima darovati upravo Badnjak i Silvestrovo za pamćenje.
Foto uspomene s prošlogodišnjeg FOOLING AROUND festivala pokazuju vedra, nasmijana lica koja nazdravljaju i hvataju najbolje fotografije s najdražim ljudima. Šarolika su to društva, a svima im je zajedničko vrijeme koje su odvojili da i izvan vlastitih domova, družeći se na otvorenom, skupljaju sretne trenutke koji će im ispunjavati srca toplinom u godini koja dolazi. Ovog su Badnjaka za najvedriju i najrasplesaniju atmosferu zaduženi Soul Fingersi, s kojima je, sjajna atmosfera zagarantirana. Tko je iznenađenje posljednjeg dana u godini tek će se otkriti, a zadnje minute 2023. odbrojat će DJ Robert Mareković te glazbenim taktovima uvesti prisutne u Novu 2024.
Oleander terasa raskošnog hotela Esplande već je treću godinu dom ovog adventskog festivala čija je posebnost ta da street style verzije jela, kojima se ovdje nazdravlja i najboljim izborom pjenušaca, potpisuju najbolji domaći chefovi. Ana Grgić Tomić, Deni Srdoč, Mario Mandarić, Matija Bogdan & Marko Palfi, Vid Nikolić i Mate Janković, imena su koja jamče odličan menu. Svaka od kućica nudi vrhunske delicije u kojima se može uživati do kraja godine, a neki od njih imaju ponudu i za one goste koji za Badnjak žele pojesti nešto bezmesno.
Na Esplanadinoj kućici u ponudi su već kultne štrukle, a Chefica Ana Grgić Tomić, na ovogodišnji je menu stavila i finu crostatu s kremastim bakalarom. Ovo će zasigurno biti izbor mnogih koji vole bakalar u svim njegovim verzijama.
Obožavatelji lososa svoju će omiljenu deliciju naći na meniju Chefa Denija Srdoča, losos orlie njegovo je signature jelo koje je među gostima festivala popularno „i petkom i svetkom“ pa nema sumnje da će tako biti i dan uoči Božića.
Na kućici Matije Bogdana & Marka Palfija, u ponudi je turska delicija gozleme koja nije dio hrvatske blagdanske tradicije, ali će kao bezmesno jelo nesumnjivo biti hit Badnjaka. Potvrdili bi to i Fooling Around gosti koji su vegetarijanci i kad je ovo jelo u pitanju, vraćaju se po porciju više.
Ponudu različitih slastica može se naći na kućicama Esplanadine Ane Grgić Tomić, Denija Srdoča i Vida Nikolića, dok Mario Mandarić i Freetula by Grašo nude tradicionalnu dalmatinsku slasticu - fritulu. No opjevane fritule potpisane imenom slavnog glazbenika, na kućici njegove ekipe Krivi ljudi, može se probati i u slanoj opciji. Freetula Mediterana dolazi s preljevom koji se sastoji od kreme od rajčice i pesta od inćuna. Cilj te fuzije okusa je goste dovesti do sreće koja će rezultirati pjesmom. Jer pjesma je važan sastojak recepta radosti koja se servira na FOOLING AROUND: Sparkling Edition festivalu.
Chrissy Teigen kritiziraju jer joj kći drži noge na kuhinjskom pultu dok kuhaju
Kako darovita djeca zamišljaju bolji svijet? Birali bi učitelje, predmete, a tehnologija im je pomagač, ne gospodar
Maja Šuput pokazala novu Bloomovu frizuru: 'Baš si ga skratila, sad je pravi dečkić'
Dragi odrasli...: Pisma djece iz Hrvatske za bolji svijet, ovo su njihove poruke
Uranjeno božićno ukrašavanje usrećuje, znanstveno je dokazano