Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ANDRIJA JARAK EKSLUZIVNO ZA STORY: 'Moj hod po opasnom terenu'

Ovaj iskusni reporter i istraživački novinar posljednjih godinu dana bavi se zahtjevnim formatom prikaza stvarnih zločina (true crime) i prvi ga donosi u Hrvatsku.

 Andrija Jarak Izvor: Robert Gašpert

Iako je skoro 30 godina izvještavao o dramatičnim i teškim događajima, Andrija Jarak postao je jedno od naših najomiljenijih televizijskih lica. Ovaj iskusni reporter i istraživački novinar posljednjih godinu dana bavi se zahtjevnim formatom prikaza stvarnih zločina (true crime) i prvi ga donosi u Hrvatsku. Riječ je o serijalu ‘Dosje Jarak’ na RTL-u koji je već prošli četvrtak, prvog dana prikazivanja bio najgledaniji sadržaj među svim televizijama. Intrigantnu kroniku brutalnih ubojstava koja su se dogodila prije 15 godina gledatelji su prepoznali kao sadržaj vrijedan pažnje. Više je to nego dovoljan povod za razgovor s ovim cijenjenim novinarom koji nam o svemu tome puno otkriva, kao i o zaluđenosti novinarstvom te o svojoj najvažnijoj bazi - obitelji, rodnom kraju i sitnim zadovoljstvima.

 Story_44_08112023.png Izvor: Story

'Posljednjih godinu i pol najčešće sam čuo: 'Gdje si, pa nema te? Fališ, pa što je bilo?' Dakle, na RTL sam prešao zato što sam s tom televizijom dogovorio svoju emisiju, projekt. Nekoliko mjeseci razmatrali smo što bi to bilo i zaključili da je moje prirodno stanište crna kronika kojom se bavim skoro 30 godina. Odlučili smo se na serijal true crime u kojem ćemo obraditi najveće zločine u hrvatskoj povijesti koji su i društveno važni. Prvu sezonu pripremali smo dugo, predano i temeljito. Serijal je poseban i po tome što obrađujemo događaje o kojima sam uživo izvještavao - s mjesta zločina ubojstva Ive Pukanića, Ivana Koradea - što je moja komparativna prednost. Donosim osobna objektivna zapažanja s lica mjesta. Mislim da je važno za ovo društvo da netko nakon 20, 30, 50 godina ipak vidi što se zaista dogodilo', rekao je za novi broj magazina Story.

 ivan gudelj Izvor: Jadran Babić

Neke priče treba neprestano ponavljati jer su čudesne, ohrabrujuće, inspirativne... Jedna od njih je i ona o nogometnom velikanu Hajduka, 63-godišnjem Ivanu Gudelju koji je zbog svog talenta imao svijet na dlanu. Šokantno oboljenje od hepatitisa B prekinulo je nogometne snove pa je umjesto transfera u Real Madrid njegova realnost postala bolnička soba. No nikada nije izgubio vjeru u ozdravljenje. Nakon 37 godina uspio se izboriti s opakim virusom zbog čega je postao medicinsko čudo, a to je službeno objavljeno na stranicama Hrvatskog društva za bolesti jetre Hepatos u kolovozu ove godine. Tko je pratio život ovoga sjajnog čovjeka, zna ove fantastične vijesti, ali ne znam da se priprema i igrani film o njemu. To je samo djelić u njegovu mozaiku života obilježenom ljubavi prema Hajduku, rodnom kraju, pobjedi, vjeri i nadi.

'Svašta se pričalo, od toga da imam sidu, jer dok sam bio u bolnici ‘Dr. Fran Mihaljević’ kat ispod bila su dva pacijenta zaražena AIDS-om, do drugih gluposti. Bilo je situacija da su neki prelazili na drugu stranu ulice kad bi me vidjeli ili mi nisu htjeli pružiti ruku', ispričao nam je.

 Iva Jerkovic Oreški Izvor: Robert Gašpert

Jedna je od najboljih mladih glumica koju gledamo u predstavama zagrebačkog Hrvatskog narodnog kazališta, filmu ‘Sedmo nebo’ i seriji ‘Šutnja’. Ona je Iva Jerković Oreški. Osim što je u glumi pronašla svoj životni poziv, 35-godišnja Zadranka ima i diplomu socijalnog rada, studija za koji kaže da je bio odlična priprema za Akademiju. Želja za radom s ljudima, ali i buntovništvo uvijek su u njoj tinjali i nekad ih je ostvarivala kroz punk bend, a danas kroz projekte koje bira. Naravno, pitali smo je i je li upoznala manekenku i voditeljicu Ivu Jerković s kojom je donedavno dijelila i ime i prezime. Ljetos se to promijenilo nakon što se udala za specijalista otorinolaringologije i kirurga Ivana Oreškog. Svome prezimenu dodala je suprugovo, kako u šali kaže, da više ne bi bilo pogrešaka na portalu filmske industrije IMDB-u.

'Ne volim previše govoriti o privatnom životu jer bih voljela dati ljudima praznu stranicu kada me gledaju na sceni ili ekranu, a ne da u moj lik već imaju toliko upisanih podataka. Ne želim ih oštetiti za brojne priče u kojima bi mogli uživati jer moja i nije baš egzotična. Ali udala se jesam i lijepo mi je u braku. Nadam se da će potrajati i da neće biti ništa kao iz 'Sedmog neba', rekla je za novi broj magazina Story.

 story Izvor: Story

Uz ove i druge inspirativne priče, Story donosi čitateljima i DAR - PBZ Card i Premium Visa shopping kupone!

Story kuponi s popustima iskoristivi su od 8. do 14. studenoga i donose popust od 30% u više od 500 trgovina diljem Hrvatske.

PLUS POSEBNA POGODNOST! U subotu, 11. studenoga, očekuje vas i poseban PBZ Card Premium Visa Happy Day! Samo tog dana za plaćanje PBZ CARD Premium Visa karticom ostvarite dodatne uštede – čak 40% popusta na odabrane artikle.

Novi broj magazina Story je na kioscima od 8. studenog.

#story #storyhr

Najnovije