Zlatko Dalić opet spaja ljude! Ovaj put za stolom. Nakon veličanstvenih uspjeha s Vatrenima u manje od šest godina tijekom kojih su osvojili tri odličja i narod učinili ponosnim, ovaj miran i staložen čovjek odlučio je napraviti jedinstvenu priču otvorivši nedavno restoran The Family u središtu Varaždina.

Zlatko Dalić
Robert Gašpert 

Ondje nas je ljubazno dočekao unatoč brojnim obavezama i putovanjima, a s jednog se tek vratio. Onog iz Sarajeva gdje je drugi put primio priznanje za najboljeg trenera u regiji. Odmah na ulazu pozdravilo nas je i ljubazno osoblje te impresionirala kvadratura objekta koji se prostire na tri etaže. Tada smo i mi doživjeli zvjezdane trenutke jer su nam se na ulazu u restoran 'smiješila' tri odličja - srebro sa Svjetskog prvenstva u Rusiji, bronca iz Katra i nedavno osvojeno srebro u Ligi nacija. Zlatko nas je srdačno proveo kroz restoran, u kojem su postavljeni dresovi naših Vatrenih, njegove uspomene, nagrade, fotografije na kojima je ispisana sportska povijest. Ovaj spoj muzeja za sve ljubitelje nogometa i hrane gastronomski je osmislio poznati chef i Zlatkov prijatelj Damir Crleni. Sve su to već prepoznali gosti kojih je prošle subote bilo poprilično, a kako smo vidjeli, došli i iz Slovenije, Italije, Pariza, ne propustivši pozdraviti našeg izbornika koji ih je pitao kako su zadovoljni ambijentom i jelom. Jer Zlatko dobro zna da je najvažnija publika, da se nogomet igra zbog nje i zato je sve te medalje i sjajna priznanja podijelio s rajom. I to ga najviše ispunjava - razveseliti narod! Unatoč gužvi koja se stvorila oko njega izdvojio je za nas gotovo dva sata.

Story_37_20092023_m.png
Story 

'Postoje emocije koje često ne pokazujem, držim ih u sebi, ali me pogodi, kao što sam već rekao, kad netko izigra moje povjerenje i pokuša prevariti, prekršiti dogovor. Kad govorim o poslu u kojem osvojiš tri medalje u pet godina, što nema nitko, počne propitkivanje je li ovo ovako ili onako, je li to to? I onda vidiš tu zločestoću, jal, zavist ljudi. I to me može pogoditi. Sva sreća da sam se uspio istrenirati, kanalizirati da ne obraćam pažnju na to. A svi ti koji tako nešto komentiraju moraju poći od sebe. Što su u svom životu napravili? Nije lako biti drugi ni u svojoj kući, a kamoli u svijetu. Onda poštuj to. Priznaj! Ipak, puno jače od toga su emocije i poštovanje koje doživim. I to je ono što me čini sretnim. Kad kažem da ne želim otići iz Hrvatske, to je taj motiv. Ti ljudi su moja snaga i zaštita. Ja sam jedan od njih. I sâm sam nekad hodao po utakmicama reprezentacije, bio na trgovima, navijao u dresu s obitelji. I kad ne budem izbornik, opet ću tako raditi. I o tome razmišljam. Pozitivno', rekao je za novi Story.

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije u iskrenom intervju govori o supruzi i sinovima te gastro biznisu u kojem je spojio sport i hranu.

Željko Bebek
Robert Gašpert 

'U mom svijetu pravila se nikada nisu promijenila, to je vječna utrka. Sve je uključeno - malverzacije, prevare, podvale, natjecanja, tu i tamo utopija. Svega ima u show businessu i toga ne moraš isprva biti svjestan, ali važno je ono što si ponio od kuće. Bez obzira na to što me netko navukao na tanak led, to treba brzo oprostiti i zaboraviti. Tako nećeš produbiti neprijateljstvo i prije ćeš doći u situaciju ispraviti pogrešku koju si napravio', iskustveno i mudro govori nam Željko Bebek, naša rock legenda, nekadašnji član Bijelog dugmeta, glazbenik koji desetljećima ima samostalnu karijeru obilježenu brojnim hitovima poput ‘Laku noć, svirači’, ‘Da je sreće bilo’, ‘Šta je meni ovo trebalo’, ‘Tijana’, ‘Oprosti mi što te volim’, ‘Žuta ruža’...

Rrokerski odjeven i pun mladenačke energije, Željko nas je počastio svojim društvom na zagrebačkom Bundeku, gdje smo razgovarali o velikom koncertu u zagrebačkoj Areni 28. listopada kojim slavi nevjerojatnih 50 godine glazbene priče. Razgovarali smo o njegovim počecima, vitalnosti i obitelji bez koje sve drugo ne bi imalo isti smisao.

Una Zečević Šeparović
privatna arhiva 

Pošlog je tjedna hrvatska Vlada predstavila izmjenu nekoliko zakona te nove mjere za suzbijanje nasilja nad ženama i zaštitu prava djece. Uvodi se novo kazneno djelo teškog ubojstva ženske osobe, obavještavanje žrtve o izlasku nasilnika na slobodu, povećanje kazni za silovanje, proširuju se razlozi uhićenja, ukida se zastara za teška kaznena djela pedofilije, strože će biti kazne… Koliki je to pomak u pravom smjeru kada je riječ o suzbijanju nasilja nad ženama i djecom, objašnjava Una Zečević Šeparović, odvjetnica i članica inicijative Spasi me koja je s kolegicama prisustvovala predstavljanju novog zakonskog paketa. Je li ovo najbolja potvrda da aktivizam i pritisak javnosti mogu mijenjati društvo nabolje te koji su najvažniji pomaci napravljeni, objašnjava cijenjena odvjetnica.

Story_37-23_1200x780_PR.png
Story 

Ove, ali i druge priče potražite u novom broju magazina Story! Novi broj potražite na kioscima od 20. rujna!

#story #storyhr