Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NAKLADA LJEVAK IMA RJEŠENJE: Doznajte kako školarcima olakšati početak nastave

Autor Roditelji.hr

Prvi, medeni mjesec školske godine polako odmiče, a obveze i zadaci postaju intenzivniji i ozbiljniji. Dok veteranke i veterani s nekoliko školskih sezona to više ne primjećuju, oni najmlađi još uvijek turbulentno proživljavaju svaki dan

 Knjige za djecu i mlade iz Naklade Ljevak Izvor: Promo

Baš zato je ovo pravo vrijeme da svojim novopečenim školarcima pomognete i olakšate prelazak s vrtićkih podova i pješčanika u školske klupe. U tome vam mogu pomoći raznovrsni priručnici, od „Vilinske učilice“ i „Vilinske crtalice“ do knjige „Iz vrtića u školu“.

„Iz vrtića u školu“ primarno je namijenjen razvijanju vještina potrebnih za čitanje i pisanje. Vježbama u ovoj knjizi razvijaju se predvještine neophodne za kasnije čitanje. Svoj primjerak priručnika „Iz vrtića u školu“ možete pronaći na poveznici https://www.ljevak.hr/sanja-lancmaja-vincek-slunjski/26133-iz-vrtica-u-skolu.html

„Vilinska crtalica“ mnogim je mališanima olakšala prvu školsku godinu, pripremajući njihove grafomotoričke sposobnosti, pomažući im proširiti vokabular, kao i razviti njihovu strpljivost i koncentraciju. Popularnost i uspjeh potvrđuje već treće izdanje ovog priručnika.

„Vilinska učilica“, vašem će mališanu pomoći da razvije i unaprijedi svoje verbalne sposobnosti, učeći ih kako da praktično, konkretno mišljenje prevedu u pojmovno, tj. apstraktno. Iskustvo je preduvjet razumijevanja, tako da se zadaci i igre temelje se na radosnim situacijama u životu djeteta.

Komplet s ova dva priručnika možete pronaći na https://www.ljevak.hr/naslovnica/29065-komplet-vilinska-ucilica-vilinska-crtalica.html

 RODITELJI 2.jpg Izvor: Promo

 RODITELJI 3.jpg Izvor: Promo

A za razbibrigu od obveza tu su vrhunski naslovi za djecu i mlade iz Naklade Ljevak.

Nagrađivana knjiga Mjesečari Monterieraje fantastični roman za mlade. Morea Banićević u njemu izvrsno vodi radnju dinamično se poigravajući napetošću i odnosom između fantastičnog i stvarnog svijeta. Tko god voli napetost i cijeni bujnu maštu, uživat će u čitanju!

Četvero dobrih, ali neobičnih prijatelja, Nika, Morana, Sebastijan i Vatroslav, opet će upasti u tajnovite, napete, vratolomne, opasne, ali i izuzetno uzbudljive i zanimljive pustolovine. U Noći crnog sunca ostvaren je sjajan sklad nacionalnoga i univerzalnoga, starine i suvremenosti. 

Psić, kojega baka donosi unucima u grad, bit će veliko iznenađenje kako za likove romana Na granici (ne)mogućega tako i za čitatelje. A kad se čini da je događajima na granici nemogućega došao kraj, zakotrljat će se uzbudljiva krimi-priča sasvim u granicama mogućega.

 RODITELJI 4.jpg Izvor: Promo

Kako odrastati na dvjema adresama? Kako odrastati u obitelji koja ima drukčiji oblik od očekivanoga, a naziva se udomiteljskom? Na ta će nam pitanja u romanu Da, ali to nije sve odgovoriti Mihaela, Zvonka i Mario.

Četrnaestogodišnja djevojčica i svemirski projekt, čopor pasa lutalica i interesi svjetskih sila, školske ljubavi i tajni agenti – na ovim gotovo nedodirljivim oprekama razvija se uzbudljiv roman Lade Martinac Kralj Lajanje na svemir, smješten u 60-te godine prošlog stoljeća kad je svemirska utrka bila na vrhuncu.

 RODITELJI 5.jpg Izvor: Promo

Neke ljude u svojem životu Lucie Schmurrer može izdržati samo ako ih promatra kao objekte svojih antropoloških istraživanja. A sad je tu još i Klinge – jedan najvjerojatnije ćaknuti starac, kojemu treba ghostwriter za njegovu kuharicu, neke recepte s navodno čarobnim moćima. Ipak, Lucie ni ne zna kako će tek saznati da će joj to ludilo objasniti svijet.

Mračna, moćna i originalna knjiga, Maresi se ističe izbrušenim stilom kakav se rijetko susreće u ovom žanru. Atmosferična, snažna vizija koja upečatljivo dočarava svijet tako različit od našeg, a ipak tako uznemirujuće poznat.

Najnovije