Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

GOTOVE ZA NEKOLIKO MINUTA: Donosimo vam 4 genijalne ljetne frizure koje će biti vaš spas u vrućim danima

Čak ni najprozračnija odjeća ne pomaže puno ako vas grije raspuštena gusta kosa, stoga se ljeti treba pozabaviti i prigodnim frizurama koje će pomoći u hlađenju, a ostaviti čaroban i romantičan dojam

 108294989_1797389787093451_8200958527629865186_n.jpg Izvor: Instagram

Ljeto je vrijeme odmora i opuštanja. Dani ispunjeni morem, suncem i aktivnostima na otvorenom samo su dio razloga zašto toliko volimo ljeto. Bilo da preferirate aktivni odmor ili ležanje na plaži, nisu vam nepoznate ljetne vrućine.

Upravo zbog tih visokih temperatura korisno je znati trikove kako se rashladiti, bez da gubite na stilu.

Dok mnogi ključ podnošenja ljetnih vrućina vide u odjeći i prirodnim materijalima, često zaboravljaju na važnost koju nose kosa i frizure. Čak ni najprozračnija odjeća ne pomaže puno ako vas grije raspuštena gusta kosa, stoga se ljeti treba pozabaviti i prigodnim frizurama koje će pomoći u hlađenju, a ostaviti čaroban i romantičan dojam.

Jednostavna podignuta kosa

Najjednostavnija ljetna frizura je podignuta kosa. Za savršen ljetni dojam pritom se koristite kopčom, a ne gumicom za kosu. Ovu ćete frizuru postići lagani zavrtanjem kose u repu, tako da je na kraju usmjerite prema vrhu glave i obuhvatite kopčom.

Kako dan bude tekao, ova će frizura postati nježnija i neuredna pa ćete postići pravi ljetni look. Također, koristite li kopču, prirodna tekstura vaše kose doći će do izražaja jer je nećete jako zategnuti, a svejedno ćete lakše podnijeti vrućine. Frizure s kopčom obuhvaćaju najrazličitije oblike pa tako možete podići kosu u rep ili punđu, a da sve pridržava kopča.

Klasična pletenica ili varijacije

Frizura koju možete sastaviti na način da bude jače ili manje zategnuta je pletenica i sve njene inačice. Idealna je za bavljenje ljetnim sportovima poput odbojke na pijesku ili tenisa – pogotovo ako je uparite s repom. S druge strane, što je romantičnije od neuredne pletenice uz dugu ljetnu haljinu?

Postoje bezbrojne varijante pletenica za različite stilove, no jedno je sigurno – na kraju dana ćete dobiti prekrasne prirodne valove u kosi. Kako biste zadržali valove nastale pletenicama te za dodatno i lakše stiliziranje ovakvih frizura otkrijte proizvode na https://www.notino.hr/.

Višestruke pletenice

Ako želite čvrstu frizuru koja će svu vašu kosu podići u zrak, odlučite se za višestruke pletenice. Bilo da se radi o dvije ili četiri, na kraju sve repiće omotajte oko glave i pričvrstite s ukosnicama. Tako vam kosa neće smetati pri aktivnostima na plaži ili moru, a frizura će vam ostati postojana čak i nakon cjelodnevne zabave. Naravno, ovako čvrste frizure nemojte nositi svaki dan ako imate krhku kosu kako ne biste oštetili vlasi.

Frizure s rupcem

Rubac ili bandana vječni je ukras za kosu kojim se koriste mnoge generacije. Iako nije namijenjen samo za ljetno doba, može poslužiti u borbi protiv vrućine. S jednim rupcem možete postići bezbroj različitih frizura od kojih će svaka davati drukčiji look. Iskoristite rubac za podizanje visokog repa ili pak za uklanjanje kose s lica pri vožnji brodom ili motorom. Ne postoje pravila kako se koristi bandana, stoga pustite mašti na volju.

Isto vrijedi za sve navedene frizure – budući da im je cilj olakšati vam ljetne vrućine te omogućiti neometano provođenje svih aktivnosti, na vama je da ih personalizirate i prilagodite sebi. Pritom se poslužite širokim izborom ukrasa, dodataka, kopči i proizvoda za kosu.

Tagovi

Najnovije