Slane delicije s potpisom chefova vrhunskih restorana Marble, Chop Old House, Chevo's, Pojoda Nautic Club, Frida te slatka čarolija Magnolia slastica privukli su na još jedno izdanje Food Marketa zagrebačke foodije, ali i turiste koji su uživali u urbanom štihu metropole.

3.jpg
Promo 

Food Market je tijekom sva tri dana održavanja bio začinjen dobrom glazbom. Sjajnim izvedbama otvorili su ga glazbenici Vlaho Arbulić i Marko Bošnjak, dok je Mare Milin uspjela u naumu da svojom set listom raspleše ekipu na jednoj od najljepših terasa u gradu.

Robert Gašpert, Promo Vlaho Arbulić, Mare Milin i Marko Bošnjak

Gastro radionice su tijekom sva tri dana bile osmišljene tako da educiraju, inspiriraju, ali i zabave sudionike i posjetitelje Food Marketa. One najmlađe je poznata gastro blogerica Katarina Đozović, poznatija kao Kate Homecooking, uz podršku partnera Metro i Gorenje naučila kako pripremiti zdravu „Čašu punu voća“ od svježeg voća i povrća, kao i sve od voćnih zalogaja do sezonskih smoothieja i svježe cijeđenih sokova.

1.jpg
Promo 

Nakon zdravog doručka trebalo je osmisliti i fini ručak, a kako smo u sezoni jela s roštilja, Katarina je pokazala kako zahvaljujući Zvijezda Ketchupu priprema domaći, a svima omiljeni BBQ umak koji je bio najvažniji dio u pripremi pilećih ražnjića i grilane palente. Bila je to prilika za predstavljanje, ali i kušanje drugih umaka iz bogate palete Zvijezda umaka, od slave majoneze do već gotovih umaka koji su savršeni saveznici u pripremi odličnih obroka, od burgera do salata.

DSC06009.jpg
Promo 

U organizaciji Zvijezde održana je i slatka radionica koju je vodila Iva Erić, a ona svojim blogom Šlag na kraju pomiče granice u slastičarstvu stvaranjem vizualno jedinstvenih i izazovnih slatkih jela. Radionica je održana uz sudjelovanje učenica zagrebačke Ugostiteljsko-turističke škole, smjer slastičarstvo, koje su uz pomoć Ive Erić naučile sve o pripremi muffina, biskvita torti i ukrašavanju kremom, a sve zahvaljujući vrhunskoj kvaliteti Zvijezda Stolni margarin.

Food Market - 1. dan WEB_RG (32).jpg
Robert Gašpert 

Slatki osmijesi sudionika pokazali su koliko su uživali u svemu što ih je Iva naučila, kao i u svemu što su probali, što potvrđuje koliko su važni podrška i suradnja koju Zvijezda pruža budućim mladim kreativcima.

Food Market - 1. dan WEB_RG (47).jpg
Robert Gašpert 

Odrasli su pak tijekom vikenda mogli sudjelovati u radionicama „Kuhamo s Metroom“ u sklopu kojih su ih chef Tomislav Bilić iz restorana Purple Monkey i Kasandra Draganić, sjajna kuharica poznata kao blogerica Vilicom kroz Hrvatsku, počastili svojim specijalitetima, jelima koja ih sjajno opisuju, a za pripremu su odabrali namirnice upravo iz velike ponude Metroa.

DSC06873.jpg
Promo 

Metro je predstavio i proizvode malih hrvatskih proizvođača, a na Food Marketu su gostovali Premium tartufi iz Motovuna, Poljoprivredno gospodarstvo Orehovec koje nudi proizvode s tartufima te domaći delikatesni pačji pršut.

Food Market - 1. dan WEB_RG (21).jpg
Robert Gašpert 

Poseban doživljaj omogućio je i Mastercard, generalni sponzor proljetnog Food Marketa, koji je u Zagreb doveo najbolje od Istre. Chef Goran Zgrablić iz Eat Istrije pripremio je pljukance na bazi ribe i tikvica uz premium maslinova ulja Mate Olive Oil i istarska vina Franc Arman.

DSC05505.jpg
Promo 

Sudjelovanjem u nagradnom natječaju dvoje sretnih čitatelja imalo je priliku pridružiti se Goranu na radionici i asistirati mu u pripremi jela. Osim što su od Gorana naučile tajne istarske kuhinje, dobitnice su osvojile i poklon-paket Mastercarda i Turističke zajednice Istarske županije. Na pitanje kako je bilo, odgovor je samo jedan, jela na degustaciji začinjena uljima i poslužena uz čašu malvazije – planula su, baš kao i čokoladna torta Magnolia slastica poslužena uz odabrana ulja Mate Olive Oil.

DSC05138.jpg
Promo 

Happy hour je tradicija Food Marketa pa se i u ovom proljetnom izdanju nazdravljalo svaki dan. S popularnim pićem Aperol Spritz posjetitelji su sljubljivali gastro delicije prvi dan, drugi se dan nazdravljalo s Tanqueray London Dry Ginom, a završetku još jednog izdanja ovog urbanoga gastro događaja nazdravilo se sjajnim Johnnie Walker Blondeom.

Food Market - 1. dan WEB_RG (88).jpg
Robert Gašpert 

Zahvaljujemo partnerima projekta – Metro, Gorenje, Zvijezda, Photos Photiades Group Croatia (PPD Croatia) i Mastercard te svim sudionicima koji su još jedno izdanje Food Marketa učinili ukusnim i zabavnim.

Promo, Robert Gašpert Food Market sponzori 2023.