Svjetski dan hummusa globalno se obilježava 13. svibnja, a slavi se i u Hrvatskoj već 8. godinu zaredom zahvaljujući brojnim ljubiteljima hummusa i Sani.

Koprivnički brand Sana već godinama uspješno spaja mediteransku kuhinju s okusima i začinima iz cijelog svijeta i donosi nam razne zdrave delicije, a Sana hummus je najprepoznatljivija delicija u asortimanu.

Sana hummus, svježi namaz od slanutka i sezama, s razlogom je toliko omiljen jer je spravljen isključivo od svježih sastojaka i prema izvornoj recepturi, a gurmani ga prepoznaju po punoći okusa, iznimnoj mazivosti, svježini i visokim nutritivnim vrijednostima. Sana svježi hummus je optimalnog omjera bjelančevina, ugljikohidrata i zdravih biljnih masnoća te je bogat je željezom, kalcijem, vitaminom B6,
vlaknima i lecitinom.

FACE 2022 hummusday.png
Maida Srabović 

U hummusu možete uživati na razne načine, kao samostalnom obroku ili prilogu tj. dodatku drugim jelima. Ne zahtijeva dodatnu pripremu i odmah je spreman za jelo. Idealan je u svakodnevnoj prehrani, zdrav je i ukusan, a jede se u svako doba dana i u svim prilikama. Odličan je namaz na kruhu, dip uz povrće ili snack te dodatak mesnim i bezmesnim jelima.

Svjetski dan Hummusa pokrenut je 2012. godine od strane dvoje zaljubljenika u hummus, koji su svoje uživanje u ovom fantastičnom namazu odlučili podijeliti sa svijetom, a njihov globalni događaj dosad je dosegnuo preko 10 milijuna ljudi iz 40-ak zemalja. Sana s brojnim ljubiteljima hummusa te kuharima unazad 8 godina obilježava njegov Svjetski dan kroz razne sadržaje i događaje, a od prošle je godine Koprivnica ucrtana na kartu svjetskih ljubitelja hummusa. Naime, Sana je u svibnju 2022. organizirala 1. Hummus Fest u Hrvatskoj. Odlične reakcije potaknule su ideju da se ove godine održi još veći i bolji Hummus Fest.

hummus-fest-pozivnica 27.5.2023.jpg
Maida Srabović 

Tako će Sana ove godine uz potporu Grada Koprivnice, Komunalac d.o.o., Sportskog centra Cerine, Udruge Naša Djeca i Savjetovališta za prehranu Nutrea organizira 2. Hummus Fest na kojem će uz pregršt finih i zdravih delicija za sve posjetitelje biti organizirana i Budi fit zona Sportskog centra Cerine za cijelu obitelj. Više detalja o događaju možete pronaći na www.sana-delkatese.hr i na društvenim mrežama https://www.facebook.com/sana.delikatese/ te https://www.instagram.com/sana_delikatese/.

Uživanje u najdražem namazu nikad nije bilo privlačnije, dođite 27.5. u Koprivnicu i uživajte zdravo!