Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

STORY PINK FEST – obilježite s nama mjesec borbe protiv raka dojke u središtu Zagreba!

Story i ove godine obilježava mjesec borbe protiv raka dojke. Tako će i nadolazeća subota, 15. listopada, biti obojena u ružičasto, u suradnji s Udrugom P.I.N.K.-life i pod geslom Sačuvajmo zdrave dojke! Pridružite nam se na donatorskom

 web clanak_najavni 1080x608 (1).jpg Izvor: Promo

Oko tri tisuće žena u Hrvatskoj svake godine čuje dijagnozu: 'Imaš rak dojke!'

One se u tom trenutku moraju boriti za svoje zdravlje i život, kao i za zdravlje svojih obitelji koje su s njima u toj borbi iz dana u dana. Rak dojke je javni zdravstveni problem koji se tiče svih nas i nitko na njega ne smije biti imun, stoga magazin Story već više od jednog desetljeća uz udrugu P.I.N.K. – life i druge partnere podiže razinu svijesti u društvu putem online i offline formata.

Središnji je dio tog projekta upravo Story Pink Fest – donatorsko događanje koje se pod geslom “Sačuvajmo zdrave dojke” u suradnji s Udrugom P.I.N.K.-life održava ove subote, 15. listopada u središtu Zagreba. Cilj je projekta prikupljanje sredstava za rad udruge pomoću kojih ona provodi edukativne programe i radionice te pomaže u kupnji opreme zdravstvenim ustanovama radi poboljšanja dijagnostike, liječenja i rehabilitacije oboljelih i operiranih žena od karcinoma dojke, ali i ostalih karcinoma.

Edukativno-zabavni program počinje u jutarnjim satima, paralelno na dvije lokacije: Zrinjevcu (Trg Nikole Šubića Zrinskog) i Cvjetnom trgu (Trg Petra Preradovića) s nastupima dječjih zborova Zagrebački anđeli i Zagrepčanke i dečki, te zagrebačkog pop rock benda Heidi šeće psa. Posebna je poslastica nastup glazbenice Mie Dimšić!

 1_web clanak1250px.jpg Izvor: Promo

Neizostavan dio je i modna revija na kojoj će uz žene oboljele od raka dojke, ujedno i članice Udruge P.I.N.K.-life, prošetati i domaće zvijezde te zablistati u kreacijama s potpisom domaćih dizajnera – Robert Sever, Matija Vuica, Ivana Jurić Design, Bite My Style by Zoran Aragović, Katarina Mamić Design, Hippy Garden, Anovi, Etna Maar, Boudoir, Ivica Skoko, Lei Lou by Aleksandra Dojčinović, Duchess, Krie Design i Maleza.

PROGRAM (Cvjetni trg / Trg Petra Preradovića), subota 15. listopada:

10:00 - 10:05 otvorenje
10:05 - 10:40 nastup dječjeg zbora Zagrepčanke i dečki
10:40 – 11:00 modna revija (nakon dolaska povorke sa Zrinjevca)
11:00 - 11:45 nastup dječjeg zbora Zagrebački anđeli
11:50 - 12:05 glazbeni nastup Mia Dimšić
12:10 - 12:45 glazbeni nastup bend Heidi šeće psa
12:45 - 14:00 DJ Vazmenko Pervan

PROGRAM (Zrinjevac / Trg Nikole Šubića Zrinskog), subota 15. listopada:

10:00 – obraćanje organizatora, partnera i pokrovitelja te početak mimohoda u znak potpore oboljelima od raka dojke koji ide prema središnjem događanju na Cvjetnom trgu

Osim u glazbenom programu, posjetitelji će moći uživati i u promotivnim aktivnostima te degustacijama partnera - dm Hrvatska, Merkur osiguranje, PBZ Card i Croatia Poliklinika, a kupnjom raznovrsnih proizvoda donirati Udruzi i pridonijeti ovoj hvalevrijednoj akciji.

Uz prikupljanje sredstava, naglasak se stavlja i na preventivan te edukativan aspekt akcije. S obzirom na povećanje dnevno registriranih slučajeva oboljelih od raka dojke, podizanje svijesti javnosti o bolesti, samopregledu i mogućnostima prevencije od krucijalne je važnosti. Stoga rezervirajte svoje vrijeme i dođite na Story Pink Fest ove subote, pridružite se mimohodu podrške oboljelima od raka dojke na Zrinjevcu s početkom u 10 sati, a potom uživajte u programu na Cvjetnom trgu!

Više o projektu saznajte na story.hr

Najnovije