Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

FOOD MARKET: Doživite jesenski fine dining s potpisom Dubravkinog puta

Autor Martina Rafaeli

Ususret najukusnijem vikendu u gradu razgovarali smo s Tiborom Valinčićem, chefom nezaobilazne zagrebačke oaze Dubravkin put. Restoran je smješten u šumi na Tuškancu, samo nekoliko minuta hoda udaljen od središta grada.

 Restoran Dubravkin put, chef Tibor Valinčić Izvor: Dubravkin put / Duško Glavić

Najbolji odgovor na pitanje što se to kuha na zagrebačkoj urbanoj gastronomskoj sceni upravo je Food Market, događaj koji vas od 7. do 9. listopada očekuje na popularnoj lokaciji Petog kupea, u prostoru koji dobro poznaje publika istančanog stila, a ambijentom poziva posjetitelje gladne jesenskih ideja. Za vas kuhaju chefovi kultnih zagrebačkih restorana, a osim food ponude, posjetitelje očekuje program ispunjen radionicama, degustacijama i pažljivo odabranom glazbom. Dio ove ukusne priče je i restoran Dubravkin put i njegov chef Tibor Valinčić, što je i više nego dovoljan razlog dolaska na Food Market. Restoran Dubravkin put na Food Marketu gostuje u nedjelju 9. listopada od 12 do 18 sati.

 Restoran Dubravkin put Izvor: Dubravkin put / Duško Glavić

S velikim veseljem najavljujemo dolazak kultnog zagrebačkog restorana Dubravkin put na jesenski Food Market. Što planirate predstaviti posjetiteljima?
Hvala na pozivu! Dosta smo razgovarali o tome kako predstaviti restoran koji je poznat po fine diningu u ovom street food obliku. Odlučili smo zadržati autohtone okuse koje naši gosti poznaju i samo ih predstaviti u svakodnevnijem izdanju. Vjerujemo da će gosti to prepoznati i cijeniti.

 Restoran Dubravkin put Izvor: Dubravkin put / Duško Glavić

Recite nam nekoliko riječi o timu Dubravkina puta, vama kao chefu, klasicima koji se uvijek mogu naručiti, ali i novitetima koje pripremate za goste vašeg restorana u tjednima koji slijede?
Tim Dubravkinog puta u posljednje je vrijeme dosta pomlađen, pogotovo sa mnom kao chefom na čelu. Velika je odgovornost jednog 24-godišnjaka voditi ovakvu kuhinju, ali uz dobar tim sve je moguće. Menije radimo sezonski, uz naše pouzdane klasike po kojima smo poznati i zbog kojih se gosti uvijek rado vrate. Trenutačno smo izišli s novim jesenskim menijem koji nas polako uvodi u hladniji dio godine. Sve su namirnice pomno birane, lokalne i sezonske.

 Restoran Dubravkin put Izvor: Dubravkin put / Duško Glavić

Odličan obrok je teško zamisliti bez čaše vina, a vaš je restoran poznat po odličnoj vinskoj karti vrsnog sommeliera Tihomira Purišića. Što se ove jeseni posebno ističe u programu pića?
Naš vrsni sommelier Tihomir Purišić kaže da je teško nešto posebno izdvojiti jer se iskustvo u našem restoranu uvijek kroji prema željama gostiju s naglaskom na otkrivanju noviteta, drukčijih okusa. Vinska karta je široka i dinamična, neka vina mijenjaju se na tjednoj razini, ponešto za svaki ukus i svako jelo. Važno je podsjetiti na našu dobro poznatu listu klasičnih koktela te kartu autorskih koktela sastavljenu od najboljih hrvatskih i svjetskih pića koja čekaju goste Dubravkinog puta.

 Restoran Dubravkin put Izvor: Dubravkin put / Duško Glavić

Moto jesenskog Food Marketa ‘Dođi gladan’ svojevrsni je poziv svim zaljubljenicima u dobru hranu, glazbu i zabavu, što biste vi dodali tom pozivu za nezaobilazno listopadsko food druženje u Petom kupeu?
Svakako smatramo da je Food Market odličan koncept u kojem se mnogo različitih restoranskih žanrova spoja u jedan isti ili slične. Uvjereni smo da će biti odlično i da će biti mnogo toga vrijednog probanja. Zasad nećemo otkriti što ćemo sve spremati, ali dođite s povjerenjem i probajte jer znamo da ćete se vratiti po još!

Pozivamo vas da ovaj vikend prošećete do Food Marketa u Peti kupe i uživate u prvim danima jeseni uz bogate okuse, mirise i neponovljiva iskustva! Dođite gladni na Food Market od 7.-9. listopada!

Zahvaljujemo glavnom partneru projekta Mastercard te partnerima Ledo, Zvijezda i Photos Photiades Group Croatia (PPD Croatia).

  Izvor: Food Market

Najnovije