Prije povratka u školske klupe i vrtićke grupe, svakako vrijedi posjetiti jezero Bundek i peto izdanje ZGodionice, popularnog (i besplatnog) dječjeg festivala.

Kao i prethodnih godina, sportska livada ugostit će zagrebačke sportske klubove pa će klinci i klinceze naučiti sve o olimpizmu i olimpijskim vrijednostima, squashu, badmintonu, košarci, crossfitu….i super se zabaviti uz popularni program Odmorko Školskog športskog saveza grada Zagreba. Za radionice će se pobrinuti dobro poznata ekipa iz A-HA pokusa (znanstvene radionice), Ministarstva magije (Harry Potter radionice), Universe Dance Crewa (plesne radionice), Hrvatskog prirodoslovnog muzeja, a tu su još i luda slikaonica s mlijekom i pjenom za brijanje, ples na svili, sadnja i njega biljaka, crtanje grafita, upoznavanje sa zdravom prehranom i još puuuno toga. Super iznenađenje čeka i najmlađe radoznalce: na Bundek dolaze genijalni teacheri i teacherice iz Škole engleskog jezika Helen Doron, mađioničar Japa i veseli klaunovi Crveni nosovi. Ove godine ZGodionici se pridružuje i baka pletilica koja će bez problema zaposliti ručice i prstiće. Naravno, ZGodionica ne bi bila to što jest i bez kazališnih predstava Ivice i Viktora iz Šarenog svijeta, dječjeg diska i najljepših priča za laku noć o kojima se brinu tete pričalice iz udruge Smiješak za sve.
I da, mogu odahnuti i oni željni malo više adrenalinskih aktivnosti - ne jedna, već dvije linije zipa ponovno su s nama na Bundeku.

Pocinje ZGodionica (5).jpg
Promo 

A dok se klinci bave svojim poslom, mame, tate, djedovi i bake i svi ostali „veliki“ mogu odmoriti i uz finu klopu i cugu u posebnoj zoni za uživanje. Tamo će pronaći zdrave sokove i sendviče, fine smoothije, burgere, slasne palačinke, kokice i najbolje fritule. I - neka ostane među nama - bit će i koktelčića za odrasle.

ZGodionica počinje ovaj petak i traje sve do nedjelje 11. rujna. Otvorenje ovogodišnjeg, petog izdanja, obilježit će veliki znanstveni show u 18 sati. Prvi dan mališane očekuje i predstava Šarenog svijeta, igrokaz o Labelku, radionica ručnih radova, Crveni nosovi, dječji disko i puno zabave na sportskoj livadi.

Detaljan program i sve informacije o festivalu bit će dostupni na službenoj Facebook i Instagram stranici ZGodionice. Radno vrijeme festivala je od 16 do 23 sata tijekom tjedna te od 10 do 23 sata vikendom.