Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Tea Gojak: 'U Aspiri imam priliku učiti od najboljih chefova koji koriste najsuvremenije tehnike i vještine'

Mlada Tea Gojak prošle je godine osvojila stipendiju vrijednu 60.000 kuna za studij gastronomije te je intervju s njom najbolji motiv za sve neodlučne koji još dvoje trebaju li se prijaviti na ovaj vrijedan natječaj

 Tea Gojak_RG (10).jpg Izvor: Robert Gašpert

I ove godine Visoko učilište Aspira i Story dodjeljuju stipendiju vrijednu 60.000 kuna za studij gastronomije. Prošle godine tu je stipendiju osvojila sjajna mlada dama Tea Gojak čija inspirativna priča sigurno može sve neodlučne potaknuti da se prijave na ovaj natječaj.

Kako je protekla tvoja prva godina u Aspiri?

Bilo je odlično i vrlo zanimljivo, upoznala sam puno ljudi i stekla nova znanja, jako sam zadovoljna.

Što misliš, koliko si napredovala?

Mislim da sam dosta napredovala. Što se tiče teorijskog znanja, dobila sam jako puno novih informacija koju su ključne za moj daljnji napredak

Kako si zadovoljna predavanjima, praksom? Kakvi su tvoji kolege?

Vrlo sam zadovoljna sa predavanjima, a i praksom jos više. Kolege su super, jako dobro se slažemo.

Kako izgleda program koji pohađaš na Aspiri? Od čega se sve sastoji?

Na studijskom smjeru Gastronomija program se sastoji od prakse i teorijskog znanja. Naglasak je više stavljen na praksu, student osim praktične nastave kroz prve dvije godine studija ima i predavanja, a na trećoj godini je cijeli jedan semestar posvećen stručnoj praksi. Također, svi studenti za vrijeme studija imaju priliku sudjelovati na čak tri studijska gastro putovanja. U Aspiri imam priliku učiti od najboljih chefova koji koriste najsuvremenije tehnike i vještine.

Prošle godine, kada si osvojila stipendiju, vrlo emotivno si reagirala. Po čemu ti je ova stipendija bila tako važna?

Imala sam veliku želju i cilj upisati nešto više nakon srednje škole, da se razvijam u ovom poslu, gradim sebe i stječem nova znanja. I što je najvažnije, da uživam u tome, tako da mi je ova stipendija jako važna jer me približila mojem zacrtanom cilju.
Zbog čega bi nekome tko tek razmišlja što upisati, a zanima ga gastronomija, preporučila baš Aspiru?
Zbog odličnog programa, kvalitetnog i stručnog znanja koje stječemo i priprema za posao u budućnosti. Znanje i iskustvo koje steknemo u Aspiri otvara nam vrata novih prilika i pomaže nam da otkrijemo što volimo raditi te da gradimo svoje znanje i napredujemo.

Trenutačno radiš sezonu, koliko su ti znanja koja si stekla u Aspiri olakšala obavljanje posla?

Do početka studija na Aspiri već sam radila u različitim ugostiteljskim objektima tako da sam stekla puno različitih znanja, jer svaki ugostiteljski objekt je različit, uvijek nešto novo naučiš... Ali i dalje mi je falilo neko znanje koje bih mogla upotpuniti, falio mi je taj menadžerski aspekt posla, uvijek sam radila samo fizički, a htjela sam naučiti pravila upravljanja i sve što je vezano uz menadžment i gastronomiju. Tako da puno toga mi i nije bilo novo, ali sam naučila razne 'cake' i pravila.

Najnovije