Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Uronite u ljeto uz osvježeno izdanje premium lifestyle magazina StoryBOOK

Autor Promo

Novi broj magazina StoryBOOK čeka na vas u prodaji od 17. lipnja. A ususret dugom toplom ljetu potražite I limitirani paket - StoryBOOK + HIT knjiga po posebnoj cijeni!

 StoryBOOK-51_Vizual-sa-knjigama-za-web2.jpg Izvor: Promo

Kad otvorite novi, ljetni broj magazina StoryBOOK možda će vam se činiti da stojite ispred ormara izloženog pretjeranim izborima. No u tome i jest sva njegova raskoš i tease. Budite promjena, živite pop kulturu, aktivizam i hedonizam, uživajte u odi ljetu i prepustite se kulturi uživanja. Dodatnu inspiraciju pronađite uz poseban paket StoryBOOK + hit knjiga za samo 69.90 kuna!


LJUBAVI OPJEVANE U PJESMAMA Ima nešto čarobno u ljubavnim pismima. Ona su sve ono što nije more sažetih poruka koje dnevno krstare aplikacijama naših pametnih uređaja. Ona su voajerski uvid u najintimnije dijelove duše i najposebniji oblik komunikacije. Možda će vas nekoliko slavnih, pomno izdvojenih pisama, poput onog Johnnyja Casha njegovoj June, lansirati u ljeto.

 Ljubavna pisma slavnih 51 - KOR+O (1).jpg Izvor: Promo

MODNO LICEMJERJE Odrastali smo s pogledom na prelijepe glamazonke veće od života. Odrastali smo svjesni vizualne magije heroin chica i estetike Kate Moss, kao jednog od najvećih modela svih vremena. S druge strane, osvijestili smo i to da moda nije uvijek bila dobar primjer zdravog izgleda pa tako nije ni u ovoj fazi glorificiranja hiper voluminoznih žena, iznjedrenih na valu body pozitivizma koji, da, i mi promičemo i slavimo jer je jedino tako ispravno. No nismo sigurni da neke nove generacije, posebno mlade djevojke, imaju jasnu sliku. Jer kada jednom uđu u trgovinu, posebno prestižnih dizajnerskih kuća, teško da će na policama naći tako velike brojeve. Licemjerno, zar ne?

NULTA TOLERANCIJA NA NESAVRŠENOST Bez obzira na body pozitivizam kojem još treba poprilično vremena da se ukorijeni u naše percepcije, puno govore riječi Nine Mije Čikeš: “Može li se body pozitivizam doista odnositi na samopoštovanje vlastitog fizičkog izgleda kada je toliko ovisan o odobravanju drugih?” Ida Prester dodaje kako je zanimljivo da smo oslobodili tijelo, ali lice danas mora biti savršenije nego ikada prije. Istina je, dogodila se revolucija. No dogodila se usput i nulta tolerancija na bore, a autentičnost je postala vrijednost prošlih vremena. Društvene mreže obrnule su igru i velik je izazov danas ostati svoj. No ako svi zajedno i dovoljno često budemo govorili o tome – kako je savršenost u velikoj mjeri stvar perspektive, sebi, jedni drugima, nekim novim emotivno krhkijim generacijama, prirodno će se pokrenuti promjena. Svakako pročitajte i zanimljiv intervju sa psihologom Borisom Jokićem o mentalnom zdravlju mladih.

 Ida_i_NinaMia_51 KOR+O - KOR_NOVO32 (1).jpg Izvor: Promo

DUGI LJETNI DANI PROVEDENI U PRIRODI Ona ulazi u dnevne boravke i sve pore života onih koji su odlučili živjeti više u skladu s njom. I na valu tehnološke transformacije kaos grada zamijeniti energijom malog mjesta, šume ili sela. Ili malu kuću u zelenoj zagorskoj oazi pretvoriti u vikend dom dostojan divljenja. Ili ih je put odveo na sjever Europe, u vrijeme solsticija, gdje sunce nikad ne zalazi. Taj spoj kozmopolitskih skandinavskih gradova s očaravajućom prirodom okupanom arktičkom svjetlošću jednostavno ima čudesnu energiju. Gdje god da vas put nanese od Osla do Gorskog kotara – iskoristite to vrijeme ljetnih sloboda.

ENERGIJA PROMJENE Zadivljuje nas mentalna snaga deset žena koje su mijenjale Hollywood u vrijeme kada su filmskom industrijom dominirali muškarci. U čijoj su sjeni egzistirale žene koje su industriju gurale naprijed, čineći Hollywood rasno i rodno zanimljivim mjestom. Pročitajte intervju sa svjetski priznatim futurologom Ianom Yeomanom o budućnosti turizma.

NOVA ISKUSTVA Doživljaji na otvorenom, svijet kulture, zabave i uživanja, od aperola s pogledom na milansku katedralu do istarskih uličica koje u festivalsko vrijeme pune glazbenici i rasplesani gosti, jazz i vožnje falkušom viškim uvalama... StoryBOOK je doživljaje pretvorio u vodič koji se proteže kroz cijelo izdanje.

 COVER_StoryBOOK_51_2cc (2).jpg Izvor: Promo

Ima tu i avangarde i mainstreama, rubnih odluka i cool vintagea, održivosti i preloved tema. Čista oda ljetu i posveta kulturi uživanja.

Tagovi

Najnovije

Najpopularnije