Zaista je dobro vidjeti ih opet! Novi fosili jedan su od najuspješnijih pop sastava ovih prostora te su još jednom pokazali veličinu i važnost svojih pjesama. Bend čija popularnost dokazano ne prestaje obilježio je brojne generacije te priredio još jedan u nizu spektakularnih koncerata. Nakon tri godine Sanja Doležal, Marinko Colnago i Vladimir Kočiš Zec, frontalni dio Novih fosila vratio se u zagrebačku Koncertnu dvoranu Vatroslav Lisinski!

14 - Robert Gašpert (12).jpg
Robert Gašpert 

U koncertnoj dvorani tražilo se mjesto više, a Sanja, Marinko i Zec pružili su publici neponovljivu pozitivnu energiju, dozu nostalgije i večer punu pjesme i plesa! Dvosatni nastup pokazao je kako su Novi fosili i nakon više od pola stoljeća vanserijski band na nekoliko razina. Kolekcija hitova grupe Novi fosili i legendarna glazba Rajka Dujmića bili su tek temelj za neponovljivo iskustvo koje je desetočlani band priuštio oduševljenoj publici, u sasvim ispunjenoj dvorani. Brojna publika nije propustila zajedno s njima u glas zapjevati „Dobra stara vremena“, „Košulja plava“, „Ja sam za ples“, „Saša“ , „Milena“, „Da te ne volim“, „Šuti moj dječače plavi“ i mnoge druge hitove. Marinko Colnago nastupio je s ukulelama kao osnovnim instrumentom, a uoči osamdesetog rođendana oduševio je i glavnom vokalnom dionicom u skladbi “Ja sam šef”.

18 - Robert Gašpert (14).jpg
Robert Gašpert 

U publici su se smjestila i domaća poznata lica, a u prvim redovima zabavljali su se veslač Martin Sinković u društvu supruge Manuele, Borna Kotromanić i Nives Celzijus.

5 - Dražen Kokorić (4).jpg
Dražen Kokorić 

Naša proslavljena misica Ana Sasso s prijateljicom, voditeljicom Eminom Pršić plesala je cijelu večer, a prava je pomutnja izazvana nakon bacanja donjeg rublja najstarijem članu benda Marinku Colnagu. Ovaj jedinstveni koncert i emocionalan hommage bendu Novi fosili nije propustio ni sin jedinac legendarnog Rajka Dujmića, autora većine nezaboravnih hitova. Tin Dujmić sjedio je u prvom redu s kćerkicom Laurom te se prisjetio svih lijepih uspomena.

12 - Robert Gašpert (9).jpg
Robert Gašpert 

Oduševljenja nije nedostajalo, a iza ovog uzbudljivog i emotivnog okupljanja stoji brend Story u sklopu slavlja svoje velike obljetnice – 20 godina postojanja. Story ove godine priprema brojne aktivnosti, zanimljivosti i koncerte za svoje čitatelje i širu javnost, a prvi od njih je upravo ova glazbena poslastica velikana hrvatske glazbene scene.

Glavni urednik Storyja Marko Banjavčić zahvalio je bendu na suradnji i pruženom vrhunskom doživljaju te istaknuo važnu poveznicu između Storyja i hitova grupe Novi fosili: „Taj šarm, životnost, opuštenost i predznak zabave koje imaju pjesme koje izvode Sanja, Marinko i Zec ono su što prepoznaju sve generacije jer je njihova energija jednostavno zarazna. Svi znaju njihove najveće hitove, uvijek podižu atmosferu na svojim nastupima, ikone su glazbene scene Hrvatske i regije.“

Sjajnu atmosferu te dobro raspoložene Sanju Doležal, Marinka Colnaga i Vladimira Kočiša Zeca pogledajte u galeriji fotografija

Dražen Kokorić, Robert Gašpert Koncert Novih fosila