'Nažalost, uslijed svih događaja i nesretnih okolnosti u kojima svi živimo, nismo mogli upriličiti veliki tulum kakav smo svi priželjkivali, ali smo u ovom formatu htjeli odati priznanje svim našim dobitnicima, koji su, kao i svake godine, pomno odabrani, svatko u svojoj kategoriji', rekao je modni urednik Elle-a, Saša Joka.

Trenutne prilike možda ne dopuštaju veliki tulum kojim bismo ovu važnu obljetnicu proslavili u velikom stilu, kako i priliči 'ludim dvadesetima', ali intimno druženje za večerom u hotelu Amadria Park Hotel Capital u Zagrebu pokazalo se kao pun pogodak. Ikone, dizajnerice, fashionistice razmjenjivale su svoja iskustva u opuštenoj atmosferi koja nas je ispunila optimizmom.

Najprestižniju i najutjecajniju domaću nagradu za stil magazin Elle ove je godine dodijelio u 10 kategorija istaknutim imenima koji, svaki na svojem području djelovanja, donose novitete i inovacije za život sa stilom.

Nagradu za najbolji modni dizajn powered by 4711 Acqua Colonia dobila je BRANKA DONASSY koja već preko 30 godina stvara avangardne kolekcije i pomiče granice mode.

Najboljim dizajnom accessoiresa powered by Photo Photiades Group (PPD Croatia) proglašen je brend CLARA STONES Anje Mučić i Vittorija Ceccarinija, poznat po jedinstvenim kreacijama od koralja, bisera i poludragog kamenja.

Model godine powered by Luc Belaire je simpatična NEVENA DUJMOVIĆ PRIZMIĆ (Colors Model Management) koja je i nakon više od 20 godina iskustva u svijetu modelinga još itekako aktivna na modnoj sceni.

Ikona stila powered by Jana je TATJANA DRAGOVIĆ, nekadašnji model, a danas uspješna poslovna žena i majka troje djece, koja je sve okupljene na dodjeli oduševila svojim lookom i dokazala zašto je uza druge titule krasi i ona ikone stila.

Jedan od najpoznatijih i najuspješnijih domaćih kipara, KRISTIAN KOŽUL, čiji nas provokativni radovi uvijek potiču na razmišljanje ovjenčan je Elle Style Awards titulom Umjetnik godine powered by Wiener osiguranje.

Po prvi puta dodijeljena je nagrada i za Modnu inovaciju godine powered by Auto Benussi (Jaguar Hrvatska) domaćem brendu poznatom u svjetskim razmjerima koji je poveo revoluciju u modnom svijetu i osvaja digitalnu sferu: TRIBUTE BRAND Gale Marije Vrbanić i Filipa Vajde, Marine Jukić i Igora Lipovca.

Mladom dizajnericom godine proglašena je JELENA GEŠTAKOVSKI, osnivačica brenda y/GIA koji je u vrlo kratkom roku privukao pozornost brojnih ljubiteljica mode.

Influencerica godine powered by Herbalife Nutrition je KARLA ZELIĆ poznatija kao SUPERBABEKILLAH redovito nas impresionira svojim stylinzima, ali svojom otvorenošću, autentičnošću i spremnošću da progovori i osjetljivim temama, stoga je zasluženo ponijela tu titulu.

Nagrada u kategoriji Elle Active dodijeljena je brendu PANGAIA, čija je misija održivost u modi i očuvanje okoliša. HGSPOT je u partnerstvu sa Bang &Olufsen pripremio poklon za dobitnika kategorije Elle Decoration: Najbolja arhitektura i dizajn, koja je dodijeljena NIKOLI BAŠIĆU za VILLA NAI 3.3 na Dugom otoku.

'Lijepo je da smo tu i da se možemo naći i u ovim vremenima koja su dosta zahtjevna', izjavila je ikona stila Tatjana Dragović, saževši izvrsno i naše misli, stoga magazin Elle zahvaljuje partnerima koji su podržali ovogodišnji Elle Style Awards: Jana, Herbalife Nutrition, Wiener osiguranje, 4711 Acqua Colonia, Photos Photiades Group (PPD Croatia), Jaguar (Benussi), Bang&Olufsen, Luc Belaire i Amadria Park Hotel Capital.

Robert Gašpert,, Stipe Surać ELLE Style Awards