Prije godinu dana OTP banka d.d. je u suradnji s Mastercard® pokrenula veliki donacijski program OTP Zaokruži! kako bismo zajedno s klijentima, korisnicima bilo koje Mastercard® kartice OTP banke, omogućili kvalitetniju zdravstvenu skrb djeci u Hrvatskoj. Aktivacijom usluge pri kartičnom plaćanju zaokružuju se lipe koje se dodaju donacijskom računu u banci posebno i isključivo otvorenom u svrhu ovog programa. Stanje donacijskog računa uvećava se svakom transakcijom koju naši klijenti provedu kupujući na bilo kojem prodajnom mjestu u Hrvatskoj ili online.
otp-banka-humanitarnim-dogadanjem-obiljezila-prvi-rodendan-donacijskog-programa-otp-zaokruzi
Program se sastoji od ciklusa, a u svakom ciklusu se prikupljaju sredstva za dvije dječje bolnice ili dječje odjele u bolnicama. Ciklusi završavaju s kalendarskom godinom, sredstva se uplaćuju bolnicama, a s prvim danom sljedeće godine brojčanik se vraća na početak, ali ne na nulu, već na 1 milijun kuna koje na početku svakog ciklusa OTP banka i Mastercard® doniraju za ovaj program. U prošlom ciklusu s po 527.000 kuna su donirani Odjel pedijatrije šibenske bolnice i Zavod za neonatologiju KBC-a Zagreb, popularna Petrova, za nabavku neophodne i potrebne opreme. Našim najmlađima koji se hrabro bore sa svojim zdravstvenim problemima želimo tako omogućiti što kvalitetniju dijagnostiku, skrb i boravak u bolnici.

U drugom ciklusu programa se zaokružuje za ultrazvučni aparat pedijatrijskoj kardiologiji Klinike za dječje bolesti KBC-a Split te za preuređenje dosadašnjih smještajnih jedinica odjela dječje kirurgije Klinike za dječje bolesti Klaićeva Zagreb.

Broj klijenata koji se pridružuju programu svakodnevno raste i danas program OTP Zaokruži broji skoro 17 000 sudionika diljem Hrvatske. Brojčanik koji na internetskoj stranici OTP banke pokazuje dnevno stanje donacije sada već za drugi ciklus broji preko 1.420.000 kuna.
otp-banka-humanitarnim-dogadanjem-obiljezila-prvi-rodendan-donacijskog-programa-otp-zaokruzi
U znak zahvalnosti klijentima koji zaokružuju te su tako postali donatori za bolju zdravstvenu skrb djece, OTP banka i Mastercard® su 25. veljače poklonili online koncert Gibonnija, ambasadora ovog programa, a proslava prvog rođendana programa je uspješno organizirana uživo, u skladu sa svim epidemiološkim mjerama.
gibo
U večernjim satima 16. rujna u Riverside Golf klubu Zagreb Gibonni je koncert održao uživo na obilježavanju prvog rođendana programa OTP Zaokruži, u organizaciji OTP banke i Mastercard®. Bila je to prilika da se izrazi zahvala svima koji sudjeluju u programu, kao i zdravstvenim djelatnicima koji se brinu o zdravlju naše djece: „Ponosan sam što naš program OTP Zaokruži slavi svoj prvi rođendan. U prvom krugu smo pomogli bolnicu u Šibeniku i rodilište u Petrovoj, a sada prikupljamo pomoć za dječju bolnicu u Klaićevoj i dječji odjel bolnice u Splitu. OTP banka je dosad zajedno s našim partnerom Mastercard® donirala dva milijuna  kuna za ove bolnice, a posebno smo sretni što se naših 17 000 klijenata uključilo u ovaj program. Broj naših klijenata koji sudjeluju raste svaki dan i oni su od početka programa donirali preko pola milijuna kuna. Hvala im na tome i pozivam i sve naše druge klijente da nam se pridruže u programu za bolje uvjete liječenja djece u Hrvatskoj. Posebno hvala svim radnicima u bolnicama što se svaki dan bore za zdravlje naše djece, bez obzira na teške uvjete rada u pandemiji. Vjerujem kako ćemo i večeras prikupiti još donacija da iznos na kraju godine bude još veći“, istaknuo je predsjednik Uprave OTP banke Balazs Bekeffy.
otp
Uz riječi zahvale ravnatelja Klaićeve, prof. dr. sc. Gorana Roića, dr. med i prim. doc. dr. sc. Branke Polić, dr. med. pročelnice Zavoda za intenzivnu pedijatriju KBC-a Split na organiziranju ovog programa i značajnoj materijalnoj pomoći svi prisutni su pozvani da se priključe svojim donacijama. Posebno je atraktivna bila i modna revija nove kolekcije brenda Cadieux koju su u humanitarnom dijelu nosile i djelatnice bolnice u Klaićevoj.
otp-banka-humanitarnim-dogadanjem-obiljezila-prvi-rodendan-donacijskog-programa-otp-zaokruzi
Svaka haljina iz tog dijela revije donirana je za humanitarnu aukciju, a sva prikupljena sredstva od aukcije haljina će isto biti usmjerena na donacijski račun za pomoć bolnicama. Mia Dimšić i Marija Mirković su svojom izvedbom popularnih pjesama zaključile ovu večer prožetu humanošću i brigom za zdravlje naših malenih.

Tekst: Promo

Foto: Promo