Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

U sedmom nebu uz jesenski StoryGourmet

Potražite novi broj od 18. rujna na svim kioscima, a nemojte zaboraviti ni pretplatiti se na najslasniji časopis na domaćem tržištu!

 krumpira

U novom, jesenskom broju StoryGourmeta zvijezda naših tanjura je skromni, ali tako raznoliki - krumpir. Chefovi, članovi tima StoryGourmeta, Richard Gruica, Ivan Pažanin, Mario Mihelj i Ante Udovičić osmislili su sjajne recepte s tom svima dostupnom namirnicom koji bude maštu i golicaju nepca sladokusaca. Posjetili smo i restoran Nebo kojemu je, nakon samo dva mjeseca rada, chef Deni Srdoč dobio prvu Michelinovu zvjezdicu, drugu u svojoj karijeri. Dani nam je otkrio koliko je bilo izazovno okupljati tim preko Zooma, u vrijeme lockdowna, te kako su se nosili s neprestanim odgađanjem otvorenja. Iskreno nam je ispričao i koliko uživa što većinu njegova tima, oko 70 posto, čine – žene.

Donosimo i ekskluzivni intervju sa chefom Gordonom Ramsayjem koji je u sklopu snimanja treće sezone serijala “Neistražene kuhinje” za National Geographic posjetio Hrvatsku, gdje mu je u svojoj Istri domaćin bio omiljeni domaći chef David Skoko. Razgovarali smo i s irskom kuharskom zvijezdom, chefom JP-jem McMahonom, kao i punkerom među kuharima Dabizom Munozom iz madridskog restorana DiverXO. Naš kolumnist Boris Šuljić osvrnuo se na proteklu ljetnu sezonu koja je bila izuzetno uspješna, bez obzira na nedostatak (kvalitetnog) osoblja, loše namirnice, jeftina uvozna vina, pohlepne ugostitelje... Mišo Pešić se u svojoj kolumni bavi iskrenošću, jer čuveni talijanski mesar Dario Cecchini, zvijezda Netflixova serijala “Chef's Table” čiju priču donosi, definitivno se može opisati kao iskrena i stručna osoba koja ne trpi tuđe gluposti.

 skoko Zlatko Gall bavi se smokvama, svima dragim voćem koje je nepravedno zapostavljeno u mediteranskoj i inoj gastronomiji, dok nam chef Mario Mihelj priča obiteljsku priču u članku o svom novom projektu - zimnici Teglica. Slastičarka Tea Mamut osmislila je recepte sa šljivama te intervjuirala svog sugrađanina Ananda Štambuka koji se krije iza omiljene splitske craft pekarnice Kruščić. Kušali smo vina Morena Degrassija, čovjeka koji proizvodi gotovo 40 različitih vinskih etiketa, a bavimo se i njemačkim stilovima piva. Otputovali smo u Ukrajinu, čija se visoka gastronomija polako budi, a za vas smo doznali i tajnu savršenog fiša, jela koje će nas sigurno dobro ugrijati kada počnu hladni dani.  cover

Uživajte u jesenskom broju koji smo s puno ljubavi pripremili za vas i pretplatite se na StoryGourmet jer sve nove pretplatnike čeka vrijedan dar.

Tekst: Promo

Foto: Promo

Tagovi

Najnovije