Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Avant Garden: Novi hit prostor u Zagrebu na skrovitoj lokaciji

Ovako nešto Zagreb još nema! Na jednome mjestu sve što vaše nepce želi kušati...

avant zagreb

O čemu pričaju najuspješniji poduzetnici u Hrvatskoj? Morate vidjeti da biste znali o čemu govorim!” - Tom rečenicom, bez previše objašnjenja, vodim već tjednima poslovne partnere u .

avant garden 1

Avant Garden na zagrebačkoj adresi Magazinska 16

Iako se nalazi u samom središtu grada, lokacija je skrovita, ograđena zidom preko puta Doma sportova, a zid je oblijepljen oglasima. Magazinska je zapravo logično ime ulice u kojoj su bila smještena skladišta, a neka su i dalje tu. Odlazimo do onoga najvećeg na broju 16: gdje je 600 četvornih metara bivšeg skladišta s VIP klupskom galerijom, 400 četvornih metara natkrivene terase, najmanje 200 parkirnih mjesta. Fascinira preuređeni klimatizirani prostor s pomičnom scensko- ugostiteljskom opremom.

Prostor ima u pravom smislu multimedijsku namjenu. Sredinom travnja dogovoren je prvi event, Festival hrvatskih destinacija, a potom i desetak drugih ove godine, no brojne će ideje sasvim sigurno nadopuniti kalendar.

U Magazinskoj 16, iz bivšeg skladišta, niknuo je moderno uređen prostor, savršen za urbane evente i male weekend festivale

Privlačnost prostora najbolje opisuje najčešća rečenica posjetitelja: “Ovako nešto Zagreb još nema!” A imaju Berlin, London, Milano, New York... Nedostatak takvog kompleksa naglašava činjenica da su mnogi interijeri u Zagrebu uređeni kako bi oponašali trend industrijskog stila. Nije pretjerivanje: Zagreb i Hrvatska dobili su novi urbani živi “medij” za neograničeno popunjavanje inovativnim sadržajima.

Među prvim događanjima u novom prostoru najavljen je Festival O Weekend destinacija od 15. do 17. travnja ove godine. Naglašeno je festival, a ne sajam. Doživljaj, a ne posjet.

Popratni sadržaji uključuju stručne skupove posvećene temama od nacionalne važnosti, originalnu eno-gastro ponudu i glazbeno-scenske nastupe. U prvoj godini održavanja festival ima, možemo tako reći, logičnog partnera: svih pet slavonskih županija koje su s organizatorima uz pomoć turističkih zajednica odlučile podrobno predstaviti preporod zavičajne turističke ponude. Imaju što pokazati, a učinit će to na informativan, atraktivan i upečatljiv način. Osim toga, predstavit ćemo i niz drugih destinacija u manjem opsegu, ali s jakim i privlačnim adutima.

Organizatori manifestacije, osigurali su sve potrebne sigurnosne uvjete i prilagodit će se svim novim okolnostima i propisanim epidemiološkim mjerama.

Rene Bakalovic
18.07.2020., Zagreb - Na platou MSU-a odrzan je Velebnogenijalan performans umjetnika Ivana Meseka. Nakon prelaska preko crvenog tepiha i fotografiranja ispred plakata te obaveznog upisa u knjigu, posjetitelje je docekala prazna pozornica. Posjetitelji su desetak minuta gledali u prazan stage, a onda je performans zavrsen. Ivan Mesek ovim performansom upozorava na cinjenicu da je ljudima koji pohode kulturna zbivanja ponekad bitnije vidjeti poznatu i slavnu osobu te popiti kvalitetno vino nego vidjeti performans ili izlozbu. Ivan Mesek, Rene Bakalovic.Photo: Davor Puklavec/PIXSELL
Zaštitno lice festivala Weekend Destinacija je Rene Bakalović, poznati gastro stručnjak i novinar. Tijekom tog festivala, kojeg organizatori opisuju kao doživljaj, a ne posjet biti će mnogo popratnih sadržaja, poput stručnih skupova. Bit će, naravno, i vrhunske hrane, ali i odlične zabave.

Tekst: Promo

Foto: Davor Puklavec

Tagovi

Najnovije

Najpopularnije