Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Božićni paket National Geographic Hrvatska je na kioscima!

Poklonite sebi i drugima National Geographic paket s tri broja ovogodišnjih izdanja i uštedite 57 kuna

I ovih blagdana National Geographic Hrvatska misli na vas i vaše najmilije uz tri izdanja za 39 kuna! 

U lipanjskom broju možete čitati o sjećanjima posljednjih živih sudionika Drugog svjetskog rata, o Hirošimi i atomskoj bombi, o ugroženim carskim pingvinima, povijesti skejtbordanja te sjajnu reportažu o obnavljanju karlovačkih utvrda, dakako i nešto o  koroni.

Himalaja s Everestom vrlo je negostoljubivo mjesto – iznad 8000 metara je tzv. smrtonosna zona, područje vječnog leda i olujnih vjetrova, a svaki udah znači 66 posto manje kisika u odnosu na udah na površini mora. No penjači i dalje hrle u osvajanje planine, i to na sve teže načine – biraju najteže rute uspona. Više u srpanjskom broju National Geographic Hrvatska.

Što smo naučili iz smrtonosnih svjetskih zaraza u povijesti? Dok i dalje traje žestoka globalna borba s koronavirusom, naša naslovna tema kolovoškog broja u klasičnom stilu NGM-a donosi priču o velikim pandemijama u prošlosti i kako se općenito razvijala epidemiologija.

Pročitajte i reportažu Paula Salopeka koji u svome pješačenju putovima Homo sapiensa prolazi Indijom i svjedoči velikim problemima s vodom, odličnu temu o čimpanzama u Ugandi, grafički vrhunski anatomski prikaz gibanja životinja, članak o europskom zelenom planu i druge zanimljivosti.

S rujanskim brojem vašeg najomiljenijeg časopisa dolaze roboti. Nove vrste robota nisu poput C-3PO u 'Ratovima zvijezda+. Daleko su od ljudskosti, ali ipak su pametni, prilagodljivi i pokretni. Dizajnirani su tako da 'žive' i rade s ljudima. I polako, ali sigurno, sve više ulaze u našu svakodnevicu obavljajući poslove od skladištenja i slaganja robe na police do aranžiranja cvijeća. No što ako im damo umjetnu inteligenciju?

Usto pročitajte i veliku reportažu o Gdańsku, rodnom gradu Solidarnosti, o ambicioznim planu zaštite trećine svjetskih oceana, o osobinama i životu nojeva te fantastičnu reportažu o neretvanskom maratonu lađa.

S listopadskim brojem ušli smo u novu eru izučavanja dinosaura. Koristeći inovativne znanstvene tehnike i mnoštvo nedavno otkrivenih fosila, paleontolozi mijenjaju dosadašnja znanja o tim drevnim bićima.

Pročitajte i veliku reportažu o seksualnom ropstvu bengalskih djevojčica, o borbi za očuvanje amazonskih orlova, o inovativnoj tehnici snimanja krajolika te sjajnu reportažu o hrvatskom smilju iz objektiva i pera Zorana Marinovića.

Zemljopis, zoologija, botanika, ekologija, astronomija, povijest, arheologija, etnologija, antropologija, kemija, fizika, suvremena tehnologija, fotografija, putovanja, fenomeni – iz cijelog svijeta i iz Hrvatske – teme su koje obrađuje hrvatsko izdanje National Geographica. Pronađite zanimljive priče u božićnom paketu koji sadrži tri izdanja, od  lipnja do listopada ove godine!

Potražite National Geographic Hrvatska božićni paket na svim kioscima od 5.prosinca!

Tekst i foto: Adria Media Zagreb

Najnovije

Najpopularnije