Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

200. broj na kioscima! Uz pretplatu na National Geographic Hrvatska dobivate i dar

Požurite po svoj primjerak obljetničkog broja. a ako se pretplatite na National Geographic Hrvatska i darovat ćemo vam nautičku narukvicu

Ovaj broj je obljetnički. Prva je obljetnica – 200. broj National Geographica Hrvatska! Mjere zbog koronavirusa spriječile su nas da organiziramo proslavu, ali zadovoljstvo zbog svega onoga što NGH danas znači u Hrvatskoj velika je satisfakcija timu koji radi nadahnut žutim okvirom.

Druga je obljetnica 75 godina od završetka Drugoga svjetskog rata. Udruženi narodi svijeta izvojevali su pobjedu protiv fašističkih sila Osovine, a i dandanas je borba protiv fašizma i sličnih ideologija moto i ideja vodilja međunarodne zajednice. Hrvatska je, zahvaljujući partizanima i NOB-u, bila dio pobjedničke koalicije. Neshvatljivo je da se danas u Hrvatskoj mnogi odriču povijesti NOB-a, da je od 1991. uništeno oko 3000 spomenika posvećenih NOB-u, a ostatak propada. Posebno bih istaknuo heroja Stjepana Filipovića iz Opuzena. Obješen je u Valjevu 22. svibnja 1942., a prije egzekucije odbio je povez preko očiju te, digavši ruke u zrak, izvikivao uvrede neprijateljima. Navodno je prema njegovu uzviku "smrt fašizmu, sloboda narodu" to postao i pozdrav i moto NOB-a. Njegova hrabrost i poruke oduševile su svijet, a snimka toga, toliko moćna i snažna da je postala svjetski simbol otpora fašizmu, dio je stalnog postava Memorijalnog muzeja holokausta u Washingtonu te je svojedobno bila izložena i u sjedištu UN-a. No spomenik Filipoviću u rodnom Opuzenu, rad kipara Mire Vuce i Stjepana Gačeše, miniran 1991., nikad nije obnovljen, čak je GUP-om ta lokacija prenamijenjena. Tako se ne veliča čast i povijest domovine, niti pronosi glas hrvatskog sudioništva u najvećem ratu u povijesti na strani pobjedničkih antifašističkih zemalja.

Pretplatite se na National Geographic Hrvatska i darovat ćemo vam specijalnu narukvicu s oznakom National Geographica Hrvatska! Cijena godišnje pretplate iznosi 352 kune.

Nautičke narukvice Break Time savršen su dar za svakog ljubitelja mora. Leonard Copoiu, vlasnik i dizajner toga splitskog branda, inspiriran Jadranom, pokrenuo je ručnu izradu nakita Break Time upotrebljavajući uže za jedrenje i nehrđajući čelik. Potkraj 2018. Break Time je pokrenuo ekološku kampanju “Spasi morski život”, u partnerstvu s Institutom Blue World (blue-world.org), koji putem istraživanja, obrazovanja i zaštite radi na očuvanju morskog okoliša u sredozemnom akvatoriju. Pri kupnji narukvice Break Time u online trgovini nautical-bracelets.com ili u prodavaonici u Splitu dodajte opciju “Spasi morski život” kako biste urezali jednu od pet morskih životinja s kojom Blue Word radi (dupin, kit, morska kornjača, morski pas, raža), a Break Time će cijenu graviranja (bez PDV-a) donirati Institutu Blue World.

Uz ovaj broj National Geographica Hrvatska novi pretplatnici dobit će jedinstvenu narukvicu sa znakom časopisa. Uz narudžbu navedite željenu veličinu: žene S (15,5 – 16 cm ), M (16,5 – 17 cm), L (17,5 – 18 cm) i muškarci S (17 – 18 cm), M (18 – 19 cm), L (19 – 20 cm ). I požurite jer je količina darova ograničena!

Za pretplatu nas nazovite na +385 63 00 817 ili kontaktirajte putem maila [email protected]

Najnovije

Najpopularnije