Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Japanski gitarist Yuki Saito nastupa u Hrvatskom glazbenom zavodu

Jedan od najboljih japanskih mladih gitarista Yuki Saito nastupa 24. siječnja u Hrvatskom glazbenom zavodu.

Pobjeda na prošlogodišnjem Omiš guitar festu donijela je japanskom gitarističkom virtuozu Yukiju Saitou i posebnu nagradu – solistički koncert u Hrvatskom glazbenom zavodu. Biti će to prigoda da naša publika uživa u muziciranju ovog iznimnog umjetnika koji se trenutačno usavršava u Njemačkoj u Weimaru kod profesora Ricarda Gallena.

„Iznimno cijenimo Omiš guitar fest i njegovog osnivača i umjetničkog voditelja Nenu Munitića koji svojim dugogodišnjim radom daje golem doprinos širenju glazbene kulture u Hrvatskoj. Upravo to je temeljna misija HGZ-a pa je naša suradnja posve logična i veseli nas da je započinjemo koncertom jednog od najboljih japanskih mladih gitarista.“ – kaže predsjednica Hrvatskog glazbenog zavoda Romana Matanovac Vučković.

Yuki Saito je rođen u Tokiju 1997., a gitaru je počeo svirati kada mu je bilo tek pet godina. U Japanu se usavršavao pod vodstvom učitelja Kazuhito Osawa, Noboru Muraji, Daisuke Suzuki, Mariko Tsubokawa, Kiyoshi Shomura, Tsuneo Ema, Yong Tae Kim i Soichi Muraji. U srednjoj je školi učio rog i kontrabas, a kompoziciju je studirao kod Sunao Isaji. Osvojio je brojne nagrade na nacionalnim i međunarodnim natjecanjima u Europi, Aziji, SAD-u i

Australiji. U 2019. godini nastupao je kao jedan od izvođača na festivalu EuroStrings te održao koncertnu turneju i seminare diljem Europe.

Yuki Saito, gitara Petak, 24. siječanj u 20 sati, Hrvatski glazbeni zavod

Program:

A. Barrios Mangore: Vals op. 8, br. 3 i br. 4

J. Turina: Sevillana (Fantasia)

D. Bogdanović: Sonata br. 3

M. Ravel: Prélude & Pavana za preminulu infantkinju (obr. Yuki Saito i Tristan Manoukian)

D. Fujikura: Sparks & Chance Monsoon

T. Takemitsu: Yesterday, Here, There and Everywhere & Hey Jude iz 12 Songs for Guitar

T. Takemitsu: Folios

D. Suzuki: A Tender Encounter & Casa Vuota iz 12 Etudes for Guitar

O. Kawakami: Peixe Cachorro

Tekst i foto: press

Tagovi

Najnovije

Najpopularnije