U ovom prekrasnom ambijentu, u potpunom luksuzu, hranu i pića posluživali su batleri koji i inače rade u Villi Hortensiji, a uživali su Maja Šuput Tatarinov sa suprugom Nenadom, Barbara Kolar, Jelena Lešić, Gabriela Pilić i ostali uzvanici ove
prestižne večere.
Svi redom gurmani uživali su u delicijama Thomasa Braslereta, glavnog chefa à la carte restorana Alfred Keller, restorana koji se nalazi na listi najboljih restorana s karakterističnim segmentom visoke kuhinje. Inače, hotelski brend Lošinj Hotels & Villas okuplja šest hotela i restorana te vile i apartmane na najatraktivnijim lokacijama na otoku Lošinju. Hoteli i vile najviše razine ponude nalaze se u jednoj od najljepših i najintimnijih uvala na otoku Lošinju – uvali Čikat, u kojoj savršeno odgovaraju ove prestižne vile i pomno održavana hortikultura.
Meni ove večeri bio je sljedeći:
Aperitiv: Šember RoseAmuse bouche-o-
Salata od hobotnice i paprikeOctopus and bell pepper saladSauvignon, Josić- o –
Tartar od pečene junetine / parmezan / bosiljakRoasted beef tartare / parmigiano / basil
Malvazija, Coronica- o –
Riblja juha / šafran / češnjakFish soup / safran / garlic
-o-Brudet AlhambraAlhambra's brudetChardonnay Rosenberg, Krauthaker
-o-
Sporo pečen teleći file / škampi / biljeSlow roasted veal filet / scampi / herbs
Crni pinot, Korak-o-Kreacija oko smokveCreation around the figCuvée Bodren-o-Petits Four
Služenje svih jela i vina pratilo je i točenje Jamnice i Jane iz ruku prvih batlera školovanih izvan Hrvatske. Njihovi sinkronizirani pokreti i elegancija učinili su i služenje vode posebnim iskustvom. Usluga u kojoj se točno zna pod kojim kutom i kako okrenuti bocu prema gostu iznenadila je mnoge uzvanike večere kojima je to bio prvi susret s uslugom batlera. No zato je svima dobro poznato da Jamnica odlično odgovara i uz najukusnija jela, kao odlično osvježenje, ali i kao moderna kombinacija za koktele. Idealan partner jelima, osvježava bogatstvom svojih minerala i budi naša čula robusnim mjehurićima.
Službena Rajska rajčica, punoćom okusa, odlično je upotpunila i nekoliko jela koje je pripremio poznati kuhar Thomas Braseleret. Upravo nju možete naći tijekom cijele godine u ponudi jednake kvalitete okusa jer se uzgaja u zaštićenom ekosustavu staklenika u Svetoj Nedelji. Slatke i šarene bumblebee, sočne sunstream, aromatične campari, pikantne harmony i delikatesne grappolo rajčice dostupne su kad god poželite dobro poznat miris bakine kuhinje u svom domu. Naravno, uz neizbježan dodir modernih recepata koji se lakše uklapaju u užurbani stil života.
Bogatu galeriju fotografija s večere pogledajte na portalu Story.hr
Tekst: Story Gourmet
Foto: Robert Gašpert
5 načina kako odgajati visoko osjetljivu djecu
Ista prabaka: Kako je princeza Charlotte izgledala kroz godine na portretima koje tradicionalno fotka Kate Middleton
6 fraza koje roditelji ne bi smjeli govoriti djeci
3 provjerena načina za sprječavanje tantruma kod djece
7 načina kako bebi pomoći kod zatvora: Ako je stolica jako tvrda, u malim kuglicama, evo što trebate činiti