Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

I Rade Radolović podržava Europski tjedan mobilnosti

Europski tjedan mobilnosti održava se već šesnaest godina kako bi se potaklo europske lokalne vlasti na uvođenje i promicanje mjera održivog prijevoza te pozvalo stanovnike da isprobaju alternative korištenju automobila

Glavni cilj ovogodišnjeg Europskog tjedna mobilnosti, koji se održava od 16. do 22. rujna, je potaknuti ljude da iskušaju različita rješenja kretanja, kako bi se razbilo uvriježeno mišljenje da su osobni automobili jedina prikladna mogućnost. Upravo ti različiti načini kretanja bit će predstavljeni 22. rujna na Europskom trgu u Zagrebu, u organizaciji Predstavništva Europske komisije u Hrvatskoj.

Na taj način se želi smanjiti ukupni broj osobnih automobila na cesti, a samim time i očuvati okoliš i potaknuti pripadnike svih dobnih skupina na redovitu tjelesnu aktivnost korištenjem različitih načina prijevoza. Na važnost i veličinu ovog projekta ponovno ukazuje i časopis Story i to u suradnji s nizom domaćih javnih osoba, među kojima je i glumac Rade Radolović.

'Od prijevoznih sredstava najdraži mi je skuter, ali inače koristim što više priliku da puno hodam i odlazim često u šetnje uz more ili u šumu. Alternativna prijevozna sredstva jako me vesele. Volio bih steći naviku da rekreativno odem i trčati, ali definitivno najbolja stvar koju radim za svoje zdravlje je što plivam tijekom cijele zime u hladnome moru', rekao nam je Rade.

Budite i vi dio Europskog tjedna mobilnosti, dođite na Europski trg u Zagrebu 22. rujna i iskušajte različite oblike kretanja kroz grad!

 #Kombinirajikreni! 

Tekst i foto: promo

Najnovije

Najpopularnije