Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ronald Braus podržava Europski tjedan mobilnosti: 'Kao alternativnu metodu prijevoza često koristim bicikl'

Budite i vi dio Europskog tjedna mobilnosti, dođite na Europski trg u Zagrebu 22. rujna i iskušajte različite oblike kretanja kroz grad!

Europljani vole raznolikost – u hrani, modi, glazbi, no kada je riječ o načinu kretanja od točke A do točke B, mnogi se drže samo jednog načina mobilnosti. Glavni je cilj ovogodišnjeg Europskog tjedna mobilnosti, koji se održava od 16. do 22. rujna, potaknuti ljude da iskušaju različita rješenja kretanja kako bi se razbilo uvriježeno mišljenje da su osobni automobili jedina prikladna mogućnost. Upravo ti različiti načini kretanja bit će predstavljeni 22. rujna na Europskom trgu u Zagrebu u organizaciji Predstavništva Europske komisije u Hrvatskoj, od 10 do 14 sati. Središnji dio događanja je simbolična povorka užim centrom grada u koju će biti uključeni svi građani grada Zagreba s raznovrsnim oblicima mobilnosti - pješaci, osobe s tjelesnim invaliditetom, ZET-ov vlakić, policajci na biciklima, djeca, biciklisti, roleri i skateboarderi, vozači segwaya, pedicaba, romobila na električni pogon... Ovaj važan projekt podržava i hrvatski operni pjevač Ronald Braus koji često koristi bicikl.'Kao alternativnu metodu prijevoza često koristim bicikl. Vozim ga što više mogu, ali volim i trčati i hodati. Ako ne moram, ne koristim automobil. Zdravije je hodati ili voziti bicikl i tako ne zagađujemo okoliš. U automobil sjedam samo ako su u pitanju neke dalje destinacije', kazao je.

Budite i vi dio Europskog tjedna mobilnosti, dođite na Europski trg u Zagrebu 22. rujna i iskušajte različite oblike kretanja kroz grad! Saznajte više ovdje.

#Kombinirajikreni!

Tekst: Danijela Goreta

Foto: promo

Najnovije

Najpopularnije