Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Na kioscima potražite novo srpanjsko izdanje Men's Healtha

Najbolje građeni časopis za muškarce u ovom broju pored mnogih profesionalnih fitness savjeta i vježbi na otvorenom, donosi razgovor s glumcem i strastvenim fittnes fanom Markom Wahlbergom te ultimativno rješenje za brzo postizanje ...

Red je fora, ali kaos je zabavniji

Najbolji kadar nedavno odigrane utakmice SP-a u Rusiji između Kolumbije i Rusije bio je jedan kadar iz lože: kamerman je uspio uhvatiti dvojicu nasmijanih muškaraca srednjih godina vrlo osebujnih frizura. Dvojica čupavaca bivši su kolumbijski nogometaši Carlos Valderrama i Rene Higuita, zvijezde reprezentacije koja je prije 28 godina (da, star sam) igrala na SP-u u Italiji. Valderrama je bio velika faca, ali meni je kao vrataru Higuita bio zanimljiviji. Iako je bio poznat po svom “škorpionovom udarcu” kojim bi znao obraniti poneki udarac na vrata, meni su bili genijalni njegovi česti izleti na protivničku polovicu – čovjek bi obranio udarac, spustio loptu i krenuo driblati protivničke igrače.

To danas više nećete vidjeti na ozbiljnoj utakmici. A zapravo je to ono zbog čega smo se i zaljubili u nogomet – ta doza ludosti i fakinštine, doza totalnog prezira prema “onom što je uobičajeno”. Moderni nogomet ne trpi takve genijalce “s mušicama” i prema njima se odnosi kao prema robi s greškom. Videotehnologija za uklanjanje sudačkih pogrešaka? Ma dajte, molim vas! Pa više od pola gušta u praćenju nogometa je vječno jamranje koga, kada i koliko su suci zakinuli, nabrajanje pogrešaka, pronalaženje razloga zašto je vaša momčad (koja inače ni seosku zadrugu nije u stanju pobijediti) oštećena na putu do osvajanja naslova ili prolaska u neko od pretkola eurokupova. Ne treba nam VAR tehnologija, treba nam više genijalaca poput Higuite...

Slično je i s fitnessom. Fitness je odavno industrija i mi, kao dio te industrije, imamo za vas milijun strukturiranih treninga; budete li ih se pridržavali, rezultati u obliku čvrstih mišića neće izostati.

Ali...

Ja vas izazivam da se ovog ljeta oduprete “onom što je uobičajeno” i da trenirate nestrukturirano. Da trenirate kampanjski. Kad vam se prohtije. Na plaži. Na bazenu. Dok čekate u redu za ulaznicu za neki od ljetnih koncerata na otvorenom. Kad prolazite pokraj “Bandićevih fontana”. Kad izađete s ekipom navečer na rivu. Bilo kad, bilo gdje. I da odradite bilo kakvu vježbu. Sklekove. Zgibove. Da napravite “zastavu”. I da uživate u tome. Jer u fitness smo se, baš kao i u nogomet, zaljubili zbog toga jer je dostupan, zabavan i, na neki način, čini nas boljim ljudima.

Tekst i foto: MH

Najnovije

Najpopularnije