Noć kulinarskih Oscara

Osim prvog hrvatskog chefa godine po izboru međunarodnog gastronomskog vodiča Gault&Millau, bit će dodijeljeni trofeji u još šest kategorija:

  • Veliki chef sutrašnjice 2018

  • Chef tradicijske kuhinje 2018

  • Mladi talent 2018

  • Najbolji POP 2018

  • Payment Excellence Award restaurant

  • Payment Excellence Award POP

Ova će priznanja nagrađenim chefovima koristiti kao kulinarska putovnica na temelju koje će njihove vještine i izvrsnost biti prepoznati i izvan hrvatskih granica. Naime, vodič Gault&Millau, trenutno prisutan u 28 zemalja, stekao je veliko poštovanje kulinarske struke širom svijeta“, rekla je Ingrid Badurina Danielsson, direktorica Gault&Millau Hrvatska, i dodala: „Osim same dodjele nagrada, gala večera bit će jedinstvena prilika za druženje chefova iz cijele Hrvatske.“

Luksuz je u kvaliteti, a ne u cijeni

Dolaskom Gault&Millaua, Hrvatska je napokon dobila relevantan nacionalni gastronomski vodič te se tako upisala na svjetsku gastronomsku scenu. Anonimni, stručni i objektivni, inspektori Gault&Millaua obišli su u sedam mjeseci sve hrvatske regije u potrazi za restoranima i vinima koji ulaze u prvo hrvatsko izdanje vodiča. Rezultat je: 100 restorana, 50 POP lokala i 100 vina. To je samo početna selekcija koja će se stalno nadopunjavati pa će i ostali kvalitetni restorani imati priliku ući u vodič.

Inače, Gault&Millau ocjenjuje restorane svih cjenovnih kategorija uz moto koji glasi „luksuz je u kvaliteti, a ne u cijeni“. Anonimni proces procjene jednak je u svim zemljama u kojima je Gault&Millau prisutan što omogućava chefovima da objektivno sagledaju svoje kvalitete u odnosu na domaće i strane kolege.

gaultmillau-upisuje-hrvatsku-na-svjetsku-gastronomsku-scenu

Koliko su restorani u Hrvatskoj prilagođeni današnjim digitalno osviještenim posjetiteljima

Prvo hrvatsko izdanje vodiča Gault&Millau će, osim nagrađivanja kulinarske izvrsnosti, isticati i izvrsnost u nuđenju različitih mogućnosti plaćanja i komunikaciji tih mogućnost prema posjetiteljima. Naime, kako se sve češće susrećemo s medijskim napisima poput onih da turistima u Hrvatskoj smeta što se u ugostiteljskim objektima ne primaju kartice, Mastercard je – kao partner projekta – inicirao uvođenje nove nagrade Payment Excellence Awards s ciljem poticanja uvođenja elektronskih plaćanja u ugostiteljske objekte u Hrvatskoj.

Kad putuju u nove zemlje, turisti će radije trošiti ako je proces plaćanja praktičan i siguran pa je ova inicijativa zapravo usmjerena na poticanje rasta potrošnje na destinaciji.

Osim ove nove kategorije, Mastercard je pokrenuo projekt u kojem će dio restorana i POP mjesta iz vodiča nuditi pogodnosti za plaćanje Mastercard® i Maestro® karticama od 1. travnja do kraja godine.

Vodič Gault&Millau Croatia 2018 bit će u prodaji od 6. travnja na odabranim Ininim benzinskim postajama diljem Hrvatske po cijeni od 90 kuna.

gaultmillau-upisuje-hrvatsku-na-svjetsku-gastronomsku-scenu

Tekst  i foto: promo