Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zrelija koža lica zahtijeva i zreliji pristup njezi

Osim mene, s godinama je sazrela i koža moga lica. I to je potpuno prirodno. No to ne znači da joj ne mogu pomoći da bude nježnija i očuvana...

Bila su to dobra, bezbrižna vremena. Tada mi je bilo svejedno u koliko ću sati na spavanje, hoću li zaspati na fotelji gledajući film ili se ipak uvući u krevet, a najmanje me brinulo hoću li skinuti šminku i staviti kremu za njegu lica. Ništa mu nije nedostajalo ni ovako, a šminku sam uvijek mogla skinuti i iduće jutro. Na sve one savjete o obaveznom čišćenju lica samo bih zakolutala očima. No, mic po mic, skupila se pristojna kolekcija godinica koje su se, osim na kalendaru, nekako odlučile upisati i na koži, osobito na licu. Nisu čekale nikakvo odobrenje, samo su se odjednom stvorile. Da, znam da to nije bilo odjednom, ali tako je djelovalo.

Pa sad navečer, prije nego što se zavalim kod djece u krevet, razmislim je li lice “sređeno”. Ne želim da se one godinice razmašu jer sam preskakala savjete iskusnijih. :)

Nedavno sam od prijateljice na dar dobila Alverdino Naturschön mlijeko za čišćenje lica s anti-aging djelovanjem. Pomislila sam, sad ću ja to dovesti u red, malo izbrisati godinice. Za sve je tipove kože i k tome joj vraća ravnotežu zahvaljujući snazi maslinova drva. Zvuči obećavajuće. Ipak su i stari Grci koristili maslinu kako bi štitili kožu od vanjskih utjecaja i zadržali mladolikost. Svidjelo mi se što je mlijeko upakirano u zatamnjenu staklenu bočicu, u skladu s ambalažom za prirodnu kozmetiku. Naravno, da sam je drugi dan nakon korištenja pronašla među dječjim igračkama jer se kćeri svidjelo poigrati maminom kozmetikom, no sad je držim na sigurnoj visini i u ormariću!

Miris je nježan, tekstura glatka te se lako nanosi i upija. Volim kad neki proizvod ima više funkcija jer nemam puno vremena za nanošenje nekoliko različitih preparata. I tako istodobno imam sredstvo koje otklanja make up i intenzivno hidratizira kožu, što mi je tijekom hladnijih mjeseci idealno. Nakon što se nježno utrlja u kožu, ispere se mlakom vodom i ostaje onaj mekani osjećaj kože pod prstima. Mudro je to prijateljica izabrala. A možda nekome bude korisna informacija i da je pogodna za vegane.

Ostaje mi jedino misterij kako su priozvođači iskoristili i listove i plod i ulje masline da dođu do čarobne formule, ali drago mi je da su koristili plodove prirode i da se u svojoj koži mogu osjećati ugodno i prirodno znajući da na nju stavljam nešto što je godinama raslo u sunčanim maslinicima. Zapremnina bočice je 100 ml, ali prema mojoj procjeni, traje dovoljno dugo da neću morati često obnavljati zalihe. Zadovoljnija sam odrazom u ogledalu i komplimentima da izgledam mlađe. Iskreno, ne znam ženu kojoj takav kompliment ne bi godio.

Više informacija o dm proizvodima iz linije prirodne kozmetike i zdravijem pristupu životu potražite na sljedećoj poveznici.

Tekst: Ivančica Tarade

Foto: Profimedia, privatni album

Najnovije

Najpopularnije