Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

National Geographic Hrvatska daruje svim čitateljima stolni kalendar za 2018. godinu!

Ne propustite aktualno izdanje National Geographica Hrvatska koje svim čitateljima na poklon donosi stolni kalendar za 2018. godinu! U novom broju otkrijte koliko mozak utječe na naše poimanje dobra i zla, a uz to čitajte i o arktičkom ...

Znanost o anđeoskom i đavolskom u nama. Što ljude čini osobito širokogrudnima ili okrutnima? Istraživači kažu da način na koji nam je mozak organiziran može utjecati na to koliku empatiju osjećamo za druge ljude.

Divlje ptice naša su iskonska poveznica s prirodom koja rapidno nestaje i za koju se moramo skrbiti. Zašto su ptice važne? Možda bi za početak bilo najbolje navesti golem prostor na kojem ptice žive. Kad bi čovjek mogao vidjeti svaku ptičju vrstu, vidio bi cijeli svijet jer ta se pernata stvorenja mogu naći doslovce u svakom staništu, bilo morskom bilo kopnenom, pa čak i na mjestima gdje ništa drugo ne živi. Sivi galebovi, recimo, podižu svoje ptiće u čileanskoj pustinji Atacami, jednom od najsušnijih mjesta na Zemlji. Carski pingvini griju svoja jaja tijekom zime na Antarktici. Jasterebovi se gnijezde na berlinskom groblju gdje je pokopana Marlene Dietrich, vrapci na uličnim semaforima na Manhatannu, čiope u morskim špiljama, supovi na himalajskim liticama, zebe u Černobilu. Jedini oblici života koji su šire rasprostranjeni od ptica mikroskopski su organizmi. National Geographic otkriva zašto ne možemo živjeti bez ptica...

Arktički led. Od 1980. godine do danas nestala je trećina sjevernoga ledenog pokrivača. Tijekom ovog stoljeća, kažu prognostičari, morski led koji prekriva većinu Arktika bit će sveden na uzak pojas iznad Grenlanda i Kanade. Postat će utočište za sjeverne medvjede i druge divlje životinje koje će se boriti za opstanak.

Mali veliki zadarski otoci. Mnogi otoci zadarskog arhipelaga manje su znani, a odlikuje ih prekrasna priroda, zanimljiva povijest i spektakularna turistička ponuda. To su otoci na kojima bogovi udaraju gromovima i podižu kamene maslinike.

Potražite aktualno izdanje National Geographica Hrvatska u kojem vam darujemo stolni kalendar za 2018. godinu! Kalendar s prekarsnim fotografijama hrvatskih nacionalnih parkova i parkova prirode je završni dio suradnje UNDP-a i National Geographica Hrvatska. To je omogućio projekt PARCS, koji u ime Ministarstva zaštite okoliša i energetike RH provodi Program Ujedinjenih naroda za razvoj u Hrvatskoj (UNDP), a financiran je darovnicom Globalnog fonda za okoliš (GEF). Rezultati projekta PARCS jesu unapređivanje i moderniziranje rada 8 nacionalnih parkova i 11 parkova prirode u Hrvatskoj, a naslijeđe toga rada ostat će kao velika vrijednost za buduće naraštaje ljubitelja prirode.

Požurite na kioske i potražite aktualno izdanje National Geographica Hrvatska sa stolnim kalendarom na dar!

Najnovije

Najpopularnije