Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Matematika ne mora biti noćna mora

Mnogima matematika, najblaže rečeno, nije omiljen predmet. No uz video instrukcije profesora Miluna to se može promijeniti

 matematika

Profesor Milun postao je poznat zahvaljujući online obrazovnom projektu „Were math is fun“ pokrenutom 2011. godine na inicijativu njegovog učenika Nikole Mujdžića. Projekt mu je donio titulu omiljenog hrvatskog profesora matematike, ali i nagradu Ponos Hrvatske. Riječ je o nizu nekonvencionalnih i zabavnih online instrukcija iz matematike koje su pomogle djeci i mladima diljem Hrvatske u rješavanju matematičkih problema. Do danas je Milun zajedno s drugim kolegama snimio i objavio gotovo 2000 videa, a uz njihove online instrukcije iz matematike, fizike i hrvatskog jezika uči čak nekoliko tisuća djece dnevno.

VIDEO: Toni Milun prima nagradu Ponos Hrvatske i govori o projektu „Were math is fun“

Matematika ne mora biti noćna mora
Izvor: Youtube

Na predavanju koje je namijenjeno prvenstveno školarcima i studentima, ali i njihovim profesorima, roditeljima, bakama i djedama, profesor Milun će govoriti o tome zašto matematika ne mora biti noćna mora, kako je adekvatno naučiti i primijeniti u svakodnevnom životu, kako uopće učenje može biti zabavno i treba biti usmjereno razvoju kreativnosti.

Njegovo predavanje dio je ciklusa zanimljivih i inspirativnih predavanja koje organiziraju Udruga Nikola Tesla – genij za budućnost i Udruga inovatora Hrvatske u suradnji s Hrvatskom zajednicom tehničke kulture s ciljem poticanja kreativnosti i inovativnosti kod osoba svih životnih dobi, a osobito mladih.

Predavanje će se dogoditi u srijedu 19. ožujka u 17 sati u Velikoj dvorani Hrvatske zajednice tehničke kulture u Zagrebu (Dalmatinska 12) pod nazivom „Neka druga matematika“.

Predavanje je za sve zainteresirane besplatno.

Video: Youtube.com

Tagovi

Najnovije

Najpopularnije