Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Tri scenarija za početak školske godine! Ipak neće svi u klupe!

Neslužbeno se saznaje kako bi učenici trebali sjesti u školske klupe, dok će studenti po svemu sudeći i dalje studirati online

 djevojčica u školi i vrijeme koronavirusa

Nova školaska godina počinje 7. rujna, a roditelji i školarci još ne znaju kako će se odvijati nastava u "novom normalnom". Iako je novi ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs, kako smo već pisali, sklon tome da se učenici vrate u školske klupe, ne može se u potpunosti ignorirati prisutnost koronavirusa, pa su razrađena tri scenarija. Osim toga, ministar je već imenovao tijelo u kojemu sudjeluju epidemiolozi, osnivači školskih ustanova, obrazovni sindikati i agencije. Oni će se, najavio je, sljedeći tjedan sastati i ubrzo razraditi jasne upute školama za provođenje nastave u novoj školskoj godini. Neslužbeno se saznaje kako bi učenici trebali sjesti u školske klupe, dok će studenti po svemu sudeći i dalje studirati online.

"Postoje tri scenarija - onaj koji želimo da bude je taj da učenici budu u svojim školama i klupama i da se nastava održava u školama, drugi je da se nastava održava dijelom online, dijelom u školama, a treći je, da će se u najgorem slučaju, nastava održavati online", kazao je pomoćnik ministra obrazovanja Momir Karin za HRT.

Napomenuo je kako je stajalište ministarstva da djeca trebaju biti u školama, pa tako neće biti potpune blokade sustava ako se dogodi situacija zaraze koronavirusom i određeno žarište. 

"Više neće biti potpune blokada cijelog sustava nego ćemo, ako se negdje pojavi određeno žarište, tom razrednom odijelu, školi, području ili gradu davati jasne upute", poručio je i dodao da moguće blokade neće biti generalne za cijelu Hrvatsku. 

Zanima nas vaše mišljenje, stoga vas pozivamo da sudjelujte u našoj anketi i odgovorite na pitanje jeste li za povratak djece u školske klupe. Anketu ćete pronaći OVDJE (ispod rubrike "recept dana" na dnu stranice).

Tekst: D. P.
Fotografija: Shutterstock

Najnovije

Najpopularnije