Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novi ministar obrazovanja dao naslutiti hoće li učenici u rujnu sjesti u školske klupe

U jednom od prvih intervjua koji je dao kao novi ministar znanosti i obrazovanja, Radovan Fuchs nije mogao izbjeći pitanje on line škole u Hrvatskoj

 povratak u školske klupe u vrijeme koronavirusa, djevojčice sjede u učionici

Iako su ljetni praznici i "srce sezone", ove godine, zbog pandemije koronavirusa, ljetni mjeseci nisu tako bezbrižni za roditelje školaraca. Naime, mnogi još uvijek "istraumatizirani" od on line škole u Hrvatskoj, pitaju se hoće li se djeca u rujnu vratiti u školske klupe. Iako nitko još sa sigurnošću ne može dati precizan odgovor na to pitanje - jer je epidemiološka situacija nepredvidljiva - novi ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs u intervjuu za Slobodnu Dalmaciju ipak je dao tračak nade svima koji priželjkuju normalnu nastavu, tj. užasavaju se ponovne on line škole na jesen.

"Prioritet nam je sigurno nastava na jesen u cijeloj vertikali obrazovanja. Ono što nam je cilj jest da od jeseni učenici i studenti budu u učionicama. Moramo jako dobro isplanirati i razraditi što je više moguće detalja sa stožerom, epidemiolozima, agencijama iz sustava obrazovanja, sindikatima i svima ostalima. Ono što u ovom trenutku sigurno znam jest da će biti jako izazovno organizirati nastavu poštujući epidemiološke preporuke, naročito u Zagrebu zbog posljedica potresa, ali i u ostalim većim gradovima. Zato ćemo u organizaciju nastave uključiti osnivače škola i udruge ravnatelja osnovnih i srednjih škola. Do početka nastave ostalo je nešto više od mjesec dana tako da nemamo baš puno vremena i počinjeno odmah raditi na tome. Uglavnom, poruka roditeljima je da ćemo učiniti sve kako bi učenici i studenti bili u učionicama", rekao je novi ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs za Slobodnu Dalmaciju.

Na Roditeljima.hr objavili smo i priču mame koja je, unatoč peticama, razočarana online školom. Koji su njezini razlozi, pročitajte OVDJE.

Tekst: D. P.
Fotografija: Profimedia

Najnovije

Najpopularnije