Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Od 25. svibnja popuštanje mjera u školama? Znači li to povratak svih u školske klupe?

"Ne možemo i ne smijemo odustati od obrazovanja, ma koliko bilo teško i koliko prilagodbi bude potrebno napraviti", rekla je danas ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak

 učenici u školi

"Danas se po treći put u posljednja četiri mjeseca sastajem s EU ministrima zaduženim za obrazovanje kako bismo nastavili raspravu i razmjenu iskustva u vezi s utjecajem pandemije koronavirusa na obrazovne sustave. Iako smo svi svjesni izazova i težine situacije u kojoj smo se našli jedno je jasno - ne možemo i ne smijemo odustati od obrazovanja, ma koliko bilo teško i koliko prilagodbi bude potrebno napraviti. Naše današnje teme na dnevnom redu tiču se ponovnog otvaranja škola, vrtića i ustanova visokog obrazovanja za pojedine kategorije učenika i studenata te završnih ispita koji su potrebni kako bi učenici završili određenu razinu obrazovanja", tako je na svojem Facebooku uoči sastanka s ministrima obrazovanja EU napisala ministrica Blaženka Divjak.

S obzirom na činjenicu da su epidemiloške mjere HZJZ-a pripremljene za prva dva tjedna nastave, što znači do 25. svibnja, za sljedeći tjedan ministrica očekuje određene korekcije mjera u smislu njihovog olakšavanja, baš kako su postupile i druge europske zemlje. Iako to, prema do sada poznatim informacijama, znači da će se studentima i učenicima kojima je to potrebno omogućiti dolazak u škole i na fakultete kako bi odradili zadatke koje ne mogu u nastavi na daljinu, među roditeljima se proširila informacija kako će se, prije ljetne stanke, zbog povoljne epidemiološke situacije sva djeca vratiti u školske klupe.

Iz Ministarstva znanosti i obrazovanja neslužbeno su nam rekli kako to nije istina, a i u Stožeru civilne zaštite kažu kako o tome još nisu razgovarali. Tajnica Sindikata učitelja Ana Tuškan potvrdila nam je kako su i do njih došle vijesti o prestanku nastave na daljinu. Kaže kako su je kontaktirali brojni učitelji s upitima o povratku u škole, no da od resornog Ministarstva, očekivano, nisu dobili nikakvu informaciju.

"Ako to namjeravaju napraviti, onda su nas već trebali obavijestiti, kako bi se stigli pripremiti. No nama Ministarstvo i inače ne odgovara na dopise, a u ovom kaosu, ne bi me više ništa iznenadilo", rekla je Ana Tuškan.

U međuvremenu je HZJZ objavio nove mjere koje će se u školama i vrtićima primjenjivati od 25. svibnja. Više saznajte OVDJE. I ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak na svom je Facebook profilu objavila shemu završetka ove obrazovne godine.

Tekst: I.K i D. P.
Fotografija:

Najnovije

Najpopularnije