Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Evo gdje možete vježbati besplatno, na otvorenom i pod stručnim vodstvom!

Požurite, jer se za besplatno vježbanje možete prijaviti do 10. rujna!

 besplatno vježbanje za mame

Projekt "Zdravstveno usmjerena tjelesna aktivnost - GETFIT4FREE“ Grada Zagreba i Kineziološkog fakulteta u Zagrebu nastavlja se i u ovom izazovnom razdoblju te nam pruža jedinstvenu priliku da se uključimo i znatnije usporimo starenje svog organizma. Pod vodstvom kineziologa građani će narednh devet mjeseci sudjelovati u različitim oblicima besplatnih treninga. Stručnjaci će putem posebno razvijenog GlycanAge testa iz kapilarne krvi prije samog početka te nakon završetka ciklusa precizno utvrditi na koji način i u kojoj mjeri sudjelovanje u zdravstveno usmjerenoj tjelesnoj aktivnostiučinkovito utječe na biološku dob i usporava starenje organizma. S obzirom na epidemiološku situaciju, u ovom ciklusu vježbanja provodit će se samo programi na otvorenom u obliku treninga nordijskog hodanja.

Za besplatno vježbanje možete se prijaviti do četvrtka, 10. rujna na e-mail: [email protected]

Izostanak pravilne prehrane i konstantan izvor stresa uz nedostatak tjelesne aktivnosti rezultira prekomjernom tjelesnom masom, što je jedan od glavnih problema modernog doba, a također je direktno povezana s razvojem bolesti, gubitkom kvalitete života i opterećenjem sustava zdravstva. Tjelesna neaktivnost i sjedilački način života stoga često rezultira povišenom biološkom dobi u odnosu na realnu kronološku dob pojedinca. Zbog te činjenice biološka dob predstavlja bolji indikator općeg zdravstvenog stanja i procesa starenja od kronološke dobi.“ – istaknuo je prof.dr.sc. Damir Knjaz, voditelj projekta te dodao: „Tijekom trajanja projekta građani će dobiti mnoge informacije o konkretnim pojedinostima ispravnog provođenja programa, praćenju individualnih smjernica tijekom treninga te savjete o ostalim aspektima važnim za očuvanje zdravlja i prevenciju bolesti. Predviđeno je testiranje funkcionalnih i motoričkih sposobnosti kod svih korisnika u svrhu utvrđivanja rezultata bavljenja zdravstveno usmjerenom tjelesnom aktivnosti, kao i izrada individualnih preporuka i programa za nastavak aktivnosti.“

Očekivani rezultati provedbe ovog projekta su, između ostalog, značajan doprinos u poticanju zdravih životnih navika te u podizanju razine svijesti svih građana Zagreba o važnosti tjelesne aktivnosti za očuvanje zdravlja te podizanje kvalitete života. Uslijed navedenog, može se zaključiti da će i jedan od rezultata također biti i smanjenje troškova zdravstvene skrbi kroz prevenciju nezdravog načina života te kvalitetniji život u Gradu Zagrebu.

Tekst: press
Fotografija: Profimedia

Tagovi

Najnovije