Kad u obitelj stignu djeca, perilica se uglavnom vrti skoro svaki dan. Sada bi mogla još i češće kad saznate što se sve još može oprati u njoj.

Lego kockice

Popularne plastične kockice sastavni su dio svakog kućanstva s djecom. Svejedno je jeste li ih naslijedili ili kupili nove, lego kockice bi bilo dobro povremeno oprati. Najlakši način za to je u perilici rublja. Kockice spakirajte u jastučnicu s patentnim zatvaračem ili vrećicu za rublje i operite ih na 30 stupnjeva u blagom ciklusu. Zatim ih osušite na ručniku.

Tuš zavjese

Tuš zavjesu možete bez problema gurnuti u perilicu rublja. Pored deterdženta, stavite i oko 50 ml octa u bubanj. Zavjesu operite na 30 stupnjeva bez centrifugiranja. Nakon pranja izvadite iz perilice i jednostavno objesite na prečku tuša da se tamo osuši kao i svaki puta nakon tuširanja.

Prostirku za jogu ili vježbanje

Nakon nekoliko sati joge, vrijeme je da osvježite, a možda i očistite prostirku. Nažalost, ipak se ne mogu sve vrste prostirki prati u stroju. Joga prostirke izrađene od plastike ili pjene mogu se bez problema prati u perilici. Operite prostirku na 30 stupnjeva s malom količinom blagog deterdženta u programu kratkog pranja ili ručnog pranja. Osušite na svježem zraku.

Sportska oprema

Štitnici za koljena i laktove, poput onih za rolanje, mogu se oprati i u perilici rublja. Provjerite jesu li čičak zatvarači zatvoreni. Kao i kod Lego kockica, i ovu biste sportsku opremu trebali staviti u vreću za rublje. Uzmite blago sredstvo za pranje i perite na 30 stupnjeva.

Tekst: M.B.

Foto: Profimedia